Lindum tar imot båtvrak

PANT FOR BÅT: Det er nå mulig for båteiere og få levert inn vrakbåter og få en pant fra staten for jobben. Illustrasjonsfoto

PANT FOR BÅT: Det er nå mulig for båteiere og få levert inn vrakbåter og få en pant fra staten for jobben. Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Miljødirektoratet refunderer etterskuddsvis hele eller deler av utgiftene for transport av kasserte fritidsbåter til mottak og mindre båter kan leveres på Lindum.

DEL

Fra 1. oktober 2017 kan kasserte små fritidsbåter leveres på RfDs gjenvinningsstasjon på Lindum i Drammen. Større båter på inntil 49,21 fot (15 meter) leveres til egne mottak med tillatelse til å håndtere disse.

Under 15 fot

Med små fritidsbåter menes båter med skroglengde under 15 fot (4,57 meter) og uten innenbords motor. Kajakker, kanoer og lignende farkoster kan også leveres. Innleveringen er gratis.

Mottaket begrenser seg til selve skroget. Ratt, lanterner, påhengsmotorer, bensintanker og lignende må fjernes og kildesorteres av båteier.

LES OGSÅ: Svelvik kommunestyre har satt av penger til lokale tiltak

Søk om tilskudd

Båteiere kan motta 1000 kr pr. leverte båt ved søknad om tilskudd fra Miljødirektoratet. Det er Miljødirektoratet som administrerer tilskuddsordningen. For å motta tilskudd, må du ha med deg skjema for bekreftelse av innleveringen når båten leveres på gjenvinningsstasjonen. Skjemaet skal attesteres av ansatt på gjenvinningsstasjonen.

Du søker om tilskudd på Miljødirektoratets elektroniske søknadssenter. Søknad uten attestasjon eller ufullstendig utfylt skjema, vil ikke bli behandlet. Har du flere båter, må du levere ett skjema per båt.

Last ned skjema for søknad om tilskudd på hjemmesiden til miljødirektoratet.

Slik gjør du

Før du leverer båten, så må du fjerne alle løse gjenstander på båten (ratt, lanterner, påhengsmotorer, bensintanker og lignende), slik at det kun er skroget igjen.

Ta med båtskroget og ev. løse gjenstander som skal leveres kildesortert til gjenvinningsstasjonen, sammen med ferdig utfylt skjema.

Gi beskjed til ansatt på gjenvinningsstasjonen at du har med liten fritidsbåt, og få bekreftelse på innleveringen på skjemaet du har med

Båten (skroget) kastes på anvist plass. Skjemaet tar du så med hjem og sender sammen med søknaden i Miljødirektoratets elektroniske søknadssenter

Bra for miljøet

Kasserte fritidsbåter kan inneholde miljøfarlige stoffer, som vi ikke ønsker skal komme ut i naturen og skade mennesker, dyr og natur.

Båter som blir liggende i sjøen, vil over tid brytes ned og føre til at mikroplast kommer ut i havet. Ved å samle inn og behandle båter som skal kasseres, hindrer vi at miljøgifter og mikroplast havner i naturen.

Artikkeltags