Nesvang grendehus har fått 327.000 kroner til oppussing

MYE PÅ KORT TID: Styret i Nesvang ungdomslag hadde store ambisjoner da de bestemte seg for å gjenoppta aktiviteten på grendehuset, etter at huset så og si hadde stått tomt de siste 10 årene. På bare syv måneder er de godt i gang med utleie, har startet barneklubb og ungdomsklubb, hatt sin første Halloweenfest og sin første Oktoberfest. Fra venstre: Rolf Haugerud, Pål Marius Christiansen Brun, Renate Borg og Hilde Høistakli.

MYE PÅ KORT TID: Styret i Nesvang ungdomslag hadde store ambisjoner da de bestemte seg for å gjenoppta aktiviteten på grendehuset, etter at huset så og si hadde stått tomt de siste 10 årene. På bare syv måneder er de godt i gang med utleie, har startet barneklubb og ungdomsklubb, hatt sin første Halloweenfest og sin første Oktoberfest. Fra venstre: Rolf Haugerud, Pål Marius Christiansen Brun, Renate Borg og Hilde Høistakli. Foto:

Styret i Nesbygda ungdomslag. fikk en tidlig julegave i år.

DEL

Renate Borg i Nesbygda ungdomslag fikk torsdag en telefon fra en oppspilt Hilde Høistakli, leder for ungdomslaget som driver Nesbygda grendehus i Jordfallbukta.

– Hun ropte ganske så høyt, men ville ikke si hva det gjaldt før jeg lovet å hente henne på togstasjonen i Drammen. Da hun endelig satte seg inn i bilen min og fortalte hva som hadde skjedd, tok det helt av, forteller Renate Borg.

Fikk alt de søkte om

I år hadde nemlig Hilde Høistakli søkt om 327.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DnB til oppussing av kjøkkenet, gulv og maling av fasaden til Nesvang grendehus. Og det fikk de. Hele potten.

– Det er ufattelig morsomt! forteller Renate entusiastisk.

– Det er sju måneder siden vi startet opp, og å få så mye penger til noe som engasjerer så mange er helt rått.

Torsdag kveld fikk hun gleden av å dele nyheten med de takknemlige ungene på klubben.

– Vi har klubb der hver torsdag. Noen ganger er det godt oppmøte, andre ganger labert. Da tenker man litt sånn «hvordan skal dette gå»? Men når man får disse midlene, gir det oss så mange nye muligheter, forteller Renate mens hun nesten bobler over av lykke.

SKAL OPPGRADERES: Renate Borg mener oppgraderingen av det 30 år gamle kjøkkenet vil gi grendehuset nye muligheter.

SKAL OPPGRADERES: Renate Borg mener oppgraderingen av det 30 år gamle kjøkkenet vil gi grendehuset nye muligheter. Foto:

30 år gammelt kjøkken

Spesielt oppgradering av det gamle kjøkkenet mener Renate kan bety mye for grendehuset.

– Kjøkkenet har ikke blitt oppgradert på 30 år, og hemmer oss i mye av det vi gjør. Ovnen fungerer ikke, det er lite tilrettelagt for utleie, og svært trangt. Vi kan ikke trøkke ti barn inn her for å lage grønnsakssuppe, for å si det sånn.

Et nytt kjøkken håper hun vil tiltrekke seg enda flere som ønsker å leie grendehuset til store og små arrangementer.

– Det siste halvåret har vi hatt alt fra bryllup til russetreff her. Når vi er over på det nye året venter 60-årsdager og 30-årsdager.

9. januar skal styret til DnB for å motta sjekken på 327.000 kroner. Etter det ønsker de å begynne rehabiliteringen av gulv, fasade og kjøkken så raskt som mulig. Men det er ikke slik at naboene plutselig våkner opp til et blått eller rødt grendehus. Styret ønsker å beholde grendehusets lyse farge.

– Huset ligger ved sjøen, og vi ønsker å beholde preget av at det ligger i den nordligste delen av Sørlandet.

LES ALT OM NESVANG GRENDEHUS HER:

Ruster opp forsømt grendehus for å skape etterlengtet samlingsplass

Samlet inn over 15.000 kroner til grendehuset

Åpner ungdomsklubb i Nesbygda i oktober

Åpningsdisko på Nesvang grendehus: – Ungene rant inn døra

Arrangerer oktoberfest for første gang

Fullt hus på første Oktoberfest

– Jeg kledde meg ut som morder, for jeg orket ikke å være skjelett

Se hvem som er nominert til Frivillighetsprisen 

Artikkeltags