Snart blir det lysregulering på Svelvikveien

All denne massen gjorde fjellsiden risikoutsatt for nye ras.

All denne massen gjorde fjellsiden risikoutsatt for nye ras. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I slutten av denne uka eller i begynnelsen av neste må du beregne et lite stopp på fylkesvei 319. Da skal nemlig Statens Vegvesen borre inn store bolter i fjellsiden ved Jordfallbukta for å sikre det mot ytterligere steinras.

Det var morgenen for rittstart i Tour of Norway at Drammens Tidende meldte at store steinblokker hadde rast ut i grøfta til Svelvikveien. Politiet ble varslet av en bilist som selv ryddet unna mindre stein som hadde havnet i veibanen.

Raset førte til at veivesenet sendte ut en geolog som skulle vurdere faren for gjentakelse. Geologen konkluderte med at noe måtte gjøres raskt for å sikre fjellsiden. Tirsdag morgen lå mye stein, busker og trær i grøfta ved Svelvikveien, og en lift står og hviler etter nattens innsats.

– Vi har begynt å ta ned det som var løst, og skal så borre inn fjellbolter for å sikre fjellsiden, sier Trond Haugstad, prosjektleder for drift og vedlikehold i Statens Vegvesens veiavdeling.

Rensken gjøres på natta med manuell dirigering, men når fjellboltene settes inn på dagtid blir det satt opp lysregulering.

– Har dere vært klar over at dette området var risikoutsatt før fjellraset?

– Vi har visst om området, men da raset skjedde viste det at risikoen hadde akselerert. Valget om å sikre området er ikke vanskelig når man får hendelser som den vi hadde i mai, sier Haugstad.

Slik så det ut ved Jordfallbukta tirsdag etter nattens rensk av fjellsiden.

Slik så det ut ved Jordfallbukta tirsdag etter nattens rensk av fjellsiden. Foto:

Artikkeltags