Kiwanis Svelvik har en ungdomspris som ble opprett i 2010. Den deles ut til en ungdom som er med å påvirke andre ungdom og deres oppvekstmiljø på en positiv måte.
- Det var ingen tvil hos oss om hvem som får årets ungdomspris. Blant venner og kamerater har han hevdet seg best, til tross for sitt handikap. Det er tre år siden han svømte over Drammensfjorden, og han er en motivator, som lærer bort teknikker om svømming til de som måtte ønske det. Her har vi en ungdom er 100 prosent fokusert på sin idrett, og som har blitt kronet med flere norske mesterskapstitler i svømming. Han satser alt for å bli med til Paralympics i Rio i 2016. Noe vi tror han kan oppnå med den innstillingen han har til sin idrett, vi er imponert over innsatsen din Andreas Bjørnstad, sa Bjørn Kittelsen under overrekkelsen av årets ungdomspris.
Og inne på Dreggen hadde andre middagsgjester fått med seg hva som skjedde, og det ble en durabelig applaus til den unge Arsenalfanen.
Han fikk overrakt en inngravert klokke, og en sjekk på 5000 kroner.
- Men vi har en liten overraskelse til, sier Bjørn Kittelsen.
- Vi skjønner jo at dette ikke kommer gratis, og at treningsturer, og reiser til konkurranser koster. Så vi har lagt med en ekstra sjekk i år på 10 000 kroner, sa Bjørn Kittelsen.
- Oi, Tusen, tusen takk. Utrolig morsomt og få prisen, og ja pengene kommer godt med i svømmekassa, smiler Andreas Bjørnstad.

ÅRETS PRESTASJONER

Året 2013 har sportslig vært en eneste lang opptur for 16 år gamle Andreas Bjørnstad, som trener med Drammen Svømmeklubb. Han har Cerebral Parese, som gjør at han ikke får brukt beina mens han svømmer, annet en i vendinger. Han gjennomgikk en omfattende operasjon i beina for over ett år siden, og har siden jobbet målbevisst for å komme tilbake i toppform og han får god tid til å trene ved siden av studiene på toppidrettslinjen i Drammen. I høst har han deltatt i sitt første internasjonale mesterskap, og det ble to bronsemedaljer i Det åpne nordiske og han klarte tidskravet til landslaget med god margin. Så ble det fire gull og et sølv i det norske mesterskapet, og norsk rekord. Nå er det første målet på vei mot Paralympics, Europamesterskapet i 2014.
- Jeg har akkurat fått beskjed om at jeg er tatt ut på en satsingsgruppe på landslaget, det gjør at jeg får fri tilgang til Olympiatoppen sitt treningsanlegg, og nå blir det litt hvile i jula, før vi skal til Gran Canaria på treningsleir over nyttår. Da blir det hardtrening foran sommeren forteller Andreas Bjørnstad.