I 2011 hadde innbyggere på Berger sett seg lei av at deres kirke stadig ble i dårligere forfatning. Foreningen Berger kirkes venner ble stiftet, og arbeidet startet. Ved dugnad har de ryddet opp i buskas og småskog rundt kirkegården. De har begynt renoveringen av bårehuset, og ikke vil de bli arbeidsløse med det første.

180 KUNSTVERK
Kunstner Runi Langum er også en venn av foreningen, og har donert bort 180 litografier til inntekt for oppussingen av Berger kirke.
- En storslått gave vi har fått til foreningen vår. Hvert eneste trykk er håndkolorerte og har sitt unike uttrykk. For tusen kroner kan man bli eier av et Runi Langum kunstverk, og samtidig støtte arbeidet med Berger kirke. Det er jeg som står for salget og det er bare å ta kontakt med meg i Berger Galleri og rammeverksted, sier Finn Bingen.

SCHAK BULL
Berger kirke ble bygget i 1895, og det er arkitekten Schak Bull som har tegnet kirken. Kirken er i Middelalderinspirert sveitserstil, og det finnes en kopi i Ytre Arna som ble bygget i 1899. Schak August Steenberg Bull, er ingen hvem som helst, og han tegnet Troldhaugen for Edvard Grieg, som var hans fetter. I alt sto han som arkitekt bak 186 byggearbeider i Bergen, og dessuten flere ellers i landet, hovedsakelig på Vestlandet. Mange av hans bygninger i Bergen har ved tiden gått tapt ved bybranner.
Kilde: arkitekturhistorie.no