Bursdagen ble feiret med stil og ærbødighet

STILIG: 60-tallets klesmoter hadde sin sjarm, noe disse elevene viste under 50 års feiringen av Tangen Skole.

STILIG: 60-tallets klesmoter hadde sin sjarm, noe disse elevene viste under 50 års feiringen av Tangen Skole.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tangen skole feirer i år 50 år, og det ble behørig markert i forrige uke. Elevene hadde ekstra mye historie i timene med vekt på siste 50 år, og det var åpen skole på torsdag med historisk foredrag og underholdning.

DEL

Det har vært feiret jubileum ved Tangen skole hele forrige uke. Skolen feirer 50 år og det måtte jo selvfølgelig markeres. Elevene ved skolen har hatt ekstra mye historie i timene, hvor de blant annet har hørt på musikk og sett på bøker. Den teknologiske utviklingen siden skolen åpnet dørene i 1961 har de også vært igjennom. Det hele ble rundet av med flere sangnummer fra elevene under torsdagens åpen skole, ikledd klesstiler fra de forskjellige epoker.

1961

Vi skrev i forrige uke at skolen åpnet i 1962, som det står i historieboka, Svelvik 1945-1992. Det bestrider både skolens fane, hvor det står 1961, og torsdagens foredragsholder Gunnar Helgerud. Han burde vite det siden han var elev både ved Havnevik skole som ble lagt ned, og han var med helt fra starten av ved Tangen skole. Helgerud kunne fortelle om en skole som stadig måtte tilpasse seg flere elever, og nye utfordringer. Hvordan skolen stadig fikk nye tilbygg med klasserom og gymsal utover 60 og 70-tallet. I dag består Tangen skole av to bygninger, hvor den ene er originalen fra 1961, hvor fortsatt de yngste elevene har sine klasserom. Men det er fortsatt en “ung” skole mente Helgerud siden Havnevik skole var atskillig eldre før den gikk av med pensjon. Det har vært en god økning i antall elever ved skolen siden 1961, fram til i dag hvor det er 100 elever som passerer inngangsdørene daglig. Fredag fikk elevene se den gamle skolen som lå på Havnevik, da Gunnar Helgerud inviterte til omvisning der.
Artikkeltags