Dårlig med gress på gravene

SAVNER GRESS: Anny Margrete Pedersen savner at det blir sådd gress på gravplassene.

SAVNER GRESS: Anny Margrete Pedersen savner at det blir sådd gress på gravplassene.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Gravlundene som ligger i Svelvik kommune er gjenstand for en del kritikk om dagen. Anny M.Pedersen undrer seg over manglende gress ved gravstedene på Berger gravlund.

DEL

Anny Margrete Pedersen er bosatt på Berger, og har i mange år vært jevnlig innom kirkegården der for å stelle for sine etterlatte.

HVEM HAR ANSVAR
FOR HVA?

- Vår datter gikk bort for snart ti år siden, og min mann døde i fjor. Jeg har lagt merke til at i løpet av denne tiden, har det blitt merkbart dårligere med stell på kirkegården. I dag kan man se hvilke graver som er fra før, eller etter 2004. De som er gravlagt på Berger etter 2004 har ikke gress på gravene. Jeg tok selv affære og plantet gress på min manns grav. Og flere andre har også ordnet med gress på egenhånd. Mitt spørsmål til lokalpolitikere er, hvor mye forventes det at de etterlatte skal selv sørge for på kirkegårdene. Er det meningen at vi skal plante gress, luke og klippe det? undrer Anny M. Pedersen.

BÅREHUSET OGSÅ

Det er ikke bare gravlunden som begynner å bli et sørgelig syn. Bårehuset som er relativt nytt med sine litt over tjue år, står og forfaller på rot, takkonstruksjonen er stedvis pill råtten. Berger kirke trenger sårt en utvendig oppussing, hvor malingen flekker av i flak. Da hjelper det ikke mye at taket er nyrenovert.

SAVNER INFO

- Jeg savner også litt bed-re informasjonen fra kirken, når det gjelder ansvarsområder rundt et gravsted. Synes det er litt uklart om hvem som har ansvar for hva, runder Pedersen av.Artikkeltags