Svelvik Tennisklubb fyller i år 85 år, og er i kanskje sitt livs form. De har flere spillere ranket blant de 100 beste i landet. Og har med både herre- og damelag i divisjonstennisen. Klubben har opparbeidet seg et idrettsanlegg på Ebbestad som er moderne med alle fasiliteter inn og ute. Nå satser Svelvik Tennisklubb på ett nytt tilbud til unger, og har ansatt Elizabeth H. Strømsheim. Klubben har fra før Daniel Tomter inne som trener, som skal være med på IFO, Elizabeth Strømsheim som er utdannet førskolelærer vil være leder for IFO.
IFO eller Idrettsfritidsordning er ett tilbud for unger fra første til og med femte klassetrinn.
- Tidsklemma tar hverdagen til mange familier, og mange barn har kanskje ikke mulighet til jevnlig fysisk aktivitet. Det får de nå et tilbud om. Vi vil også sørge for leksehjelp, forteller Elizabeth H. Strømsheim.
- Her vil ungene ha flere aktiviteter om dagen, hvor vi vil lage seksjoner. Området her er jo nydelig tilrettelagt. Vi har tennishall med dusj og toaletter, og tre utendørsbaner for tennis. Vi er nabo til grusbane med fotballmål, og skogen ligger jo rett over veien og innbyr til turer, sier trener Daniel Tomter.

HENTER OG BRINGER
Svelvik tennisklubb vil ha plass til 40-50 unger på den nye ordningen sin. Antallet kommer litt an på gjennomsnittsalderen til de påmeldte. Unger kan få en aktiv start på dagen med levering fra klokken 0645, og de må hentes innen klokken 17. Da med energinivået på et normalt nivå, etter mange timer med aktiviteter. Og prisen er ikke avskrekkende bare ett par hundrelapper mer i måneden i forhold til vanlig SFO.
- Vi vil ha en løsning klar innen høsten, slik at vi vil følge barna på bussen til skolen, og hente de på skolen, forteller Elizabeth H. Strømsheim.