Gå til sidens hovedinnhold

Julegata i regi av Den Gode Hensigt

Artikkelen er over 10 år gammel

Den Gode Hensigt går ikke i dvale, men satser friskt videre med oppstart av noe de håper kan bli et årlig større arrangement; Julegata. Lørdag 26. november tennes julegrana i Kirkeparken, og i tilknytning til dette blir det i år et friskt sammensatt underholdningsprogram, salgsboder og selvsagt kommer nissen.

En av hovedintensjonene til foreningen Den Gode Hensigt er å skape gode møteplasser, og ideen om å ta tak i arrangementet rundt julegrantenninga fikk godt medhold på foreningens styremøte. – Vi ønsker å bygge en sterkere tradisjon omkring julegrantenninga, sier Gro Nebell Aronsen fra foreningen. - Vi er godt i gang med planlegging av arrangementet og vi har blitt godt mottatt av alle medarrangører som er kontaktet. Målet for julegrantenninga er å skape et utvidet arrangement som skaper ekstra god julestemning for både store og små.

VISJONEN

Visjoner har de nok av, de tre damene som er i planleggingsgruppa. – Vi ser for oss at Svelvik forvandles til en livlig markedsplass med yrende folkeliv i god gammeldags og tradisjonsrik førjulstid ala Rørosmartnaden, eller med inspirasjon fra de tyske tradisjonsrike julemarkedene, sier Gro Nebell Aronsen, – men vi må begynne et sted, og siden julegrantenninga kun ligger noen uker frem i tid har vi måttet begrense de mest elleville ideene i år, men marked blir det! Vi har allerede noen som har takket ja til å delta i arrangementet, og er det flere der ute som kunne tenke seg en markedsplass for salg av produkter, enten det er hjemmelagde ting eller man ellers selger, er det bare å ta kontakt med Den Gode Hensigt. Vi håper allerede i år å klare å skape en markedsplass full av yrende liv.

SAMARBEID MED
SVELVIKDRAMATEN

SvelvikDramatens jubileumsforestilling “Trollmannen fra OZ” har premiere dagen før julegrantenninga, og et av innslagene i underholdningskavalkaden i forbindelse med julegrantenninga, blir en liten smakebit fra forestillingen. – Arrangementet i gata er ferdig i god tid slik at de som ønsker å komme på forestilling på kinoen rekker det, sier Toril Høvik Aronsen. – Julegata arrangementet starter kl 15.00 og avsluttes ca 18.30, og da er ikkje turen lang til Kinogården. Den 26. november kan man altså få med seg mye om man tar turen ned til sentrum.

LAG, FORENINGER,
NÆRINGSLIV OG
PRIVATPERSONER

Har du noe å selge, så inviterer altså foreningen Den Gode Hensigt deg til å stille opp med dine produkter, den 26. november kl 15.00 – 18.30. Markedet blir i tilknytning til julegrantenninga og alt foregår foran Svelvik kirke, i området omkring parken og amfiet. Har du nytt, nyttig, gammelt eller brukt, surt eller søtt, julenisser og engler, hjemmestrikka sokker og julegaver, kunst, husflid, ski, julebakst, julegløgg, julenek, eller annet – så ta kontakt med Den Gode Hensigt. - Å skape et levende Svelvik betyr at du er tilstede, at du er der sammen med oss. Vi gleder oss til å åpne “JULEGATA 2011” sammen med næringsliv, kommune, lag, foreninger og privatpersoner, avslutter Christin Grilstad Prøis.

Kommentarer til denne saken