- Katastrofe om dagsenteret blir nedlagt!

KOKER: 130 grader viser gradestokken i kjelen med kokende sukker. Dagsenteret er i fare for å forsvinne, og Eli Koch og Bente Kvarsnes koker også nesten over forslaget om å legge ned dagsenteret

KOKER: 130 grader viser gradestokken i kjelen med kokende sukker. Dagsenteret er i fare for å forsvinne, og Eli Koch og Bente Kvarsnes koker også nesten over forslaget om å legge ned dagsenteret

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

- Det vil være en katastrofe for oss som er avhengig av dette tilbudet, forteller leder for brukerstyret på Strømmenstua Dagsenter. Svelvik kommune har foreslått nedleggelse av tilbudet, for å spare penger.

DEL

- For meg er det dagsenteret og den oppmuntringen og dytten det gir meg grunnen til at jeg kommer meg ut, forteller Eli Koch. Og følger med på det kokende sukkeret i kjelen. Og man både se og føle at formelig koker på innsiden hos dem som er på dagsenter onsdag. De skulle kose seg med dropskoking, hvor de selger dropsene etterpå for litt ekstra kroner i kassen.
- Jeg ser at kommunen mener de sparer 500 000 kroner på og legge ned Strømmenstua dagsenter. Men jeg er sikker på at vinningen vil gå opp i spinningen. For det tilbudet som daglig trekker 10-15 brukere, og over 40 mennesker med forskjellige utfordringer gir, er viktig. Strømmenstua dagsenter sørget for at jeg kom meg ut, og jeg har blitt kjent med andre i en trygg omgivelse. Uten det tilbudet hadde jeg fortsatt sittet inne i leiligheten jeg kjøpte for seks år siden, og knapt nok kjent naboen, forteller Bente Kvarsnes leder for brukerstyret.
De hadde forfattet dette innlegget som respons til kommunens forslag.
 

En takk til Strømmenstua Dagsenter.
Livet kan til tider oppleves tungt. Da kan det være godt å ha et sted og gå til. Et slikt sted er dagsenteret på Fabrikkjordet. Det har betydd mye for meg å kunne gå dit. Det har vært med å redde meg gjennom en vanskelig periode i livet mitt. Det er godt å ha noen og «lufte» tankene med utover de en omgir seg med til daglig. Eller for å si det enkelt: Ha et sted å gå til. Strømmenstua til psykisk helsetjeneste i kommunen, som holder til i trivelige lokaler på fabrikkjordet, er et fristed for de som sliter av forskjellige grunner. Her er det mulig å få en prat eller sitte stille og rolig i samvær med andre. Det blir også arrangert turer for de som vil ha en tur ut i det «fri», eller ta en tur til et kjøpesenter.

Undertegnet. Helge, Bente K. Linda K, Geir H. L, Aud, Ole-Martin, Kjersti, Marianne, Else. Grethe, Tone, Rose, Torgrim, Eli, Heidi, og andre brukere av Strømmenstua.

Artikkeltags