Gå til sidens hovedinnhold

Klart for ny sommer med vakre skulpturer

Artikkelen er over 9 år gammel

Etter et spleiselag mellom fire forskjellig sponsorer, er det som tidligere var en tradisjonell sommerutstilling i Svelvik, tilbake igjen. Fredag denne uka skal de utplasseres.

Ialt ti skulpturer, laget av kunstnere tilknyttet Norsk Billedhoggerforening, vil være representert i årets utgave av sommerutstillingen, som trolig blir stående til godt ut i august måned.
- Vi jobber også med å finne en som kan lede an i en slags „skulpturvandring“ der interesserte kan få mer informasjon om de enkelte arbeider, og de enkelte kunstnere, forteller kommunalsjef Arvid Askø, som i en årrekke har vært Svelvik kommunes kontaktmann med Norsk Billedhoggerforening.

10 SKULPTURER

De ti skulpturene som vises i sommer er „Søsken“ av Annasif Døhlen, „Oksehode“ av den samme, dernest „Marthe og Francis“ av Turid Angell Eng, „Trappetrinn“ av Håkon Anton Fagerås, „Selvportrett, 4 år) av Reidun Aafløy Hansen, „Håndtrykk“ av Kristian Kvakland, „Vind“ av Hilde Rodahl, „Hardt vær“ av Solveyg Schafferer, „Dn fyrste song“ av Ferdinand Wyller og „Løve“ av Øyvind Åstein.

SPONSORER

De fire sponsorene som har bidratt til denne utstillingen er Fitnes Planet ved Morten Bredesen, Svelvik Regnskapskontor ved Stein Johnsen, Homansberget Camping ved Bente Stensland og Jensen Møbler ved Jan Trygve Jensen.
Det var etter en oppfordring gjennom lokalavisen at de fire kom på banen, og Askø gjenopptok kontakten med Billedhoggerforeningen. Og så altså, nå kommer de, til glede både for fastboende og våre sommergjester.

Kommentarer til denne saken