Knut Erik vil bli "menig" politiker!

NEIDA, det går ikke samme veien som med plastembalasjen for nå - avtroppende - ordfører Knut Erik Lippert. Men én ting har han til felles, han er åpen for gjenbruk, men nå som "menig" kommunestyremedlem.

NEIDA, det går ikke samme veien som med plastembalasjen for nå - avtroppende - ordfører Knut Erik Lippert. Men én ting har han til felles, han er åpen for gjenbruk, men nå som "menig" kommunestyremedlem.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ordfører i Svelvik gjennom de siste 11 år, og med nok ett år igjen før kommunevalget høsten 2011, Knut Erik Lippert, takker nei til gjenvalg. Men sier likevel ja til nok en periode i kommunestyret, men da som "menig" representant. Hva han jobbmessig skal gjøre, det er ennå ikke avklaret.

DEL

I dag slapp han katta ut av sekken, ordfører Knut Erik Lippert, etter tre perioder som ordfører i vår smule by takker han nei, overfor nominasjonskomiteen i Svelvik Høyre til nok en periode. Men helt ut av politikken skal han ikke. Med 20 år "på baken" i kommunestyresalen på Svelvik rådhus, er han som sirkus-hester flest; han tar gjerne en runde til, men altså ikke med kommunens høyeste verv - som jobb.

OG - HVA NÅ?

Riktig hva han skal gjøre når han på høsten neste år gir fra seg ordfører-kjede og kontoret på Svelvik rådhus, er ennå ikke avklaret. Da han tok vervet - og jobben - som ordfører for 11 år siden, kom han fra Gjerdes videregående skole i Drammen, der han var lærer og IT-ansvarlig.
- Nå ser jeg for meg en jobb som kanskje går i skjæringspunktet mellom offentlig forvaltning og det private. Men ingen ting er bestemt, eller avklaret. Jeg har fortsatt et år på meg til å fatte den avgjørelsen, og sjekke ut hva som måtte finnes av muligheter, sier Knut Erik Lippert.

IKKE PÅ "AUTOPILOT"

For det er nettopp hva det har vært, en jobb, og ikke en hvilken som helst jobb heller. Det har gått greit, og det har gått tungt, arbeidsdagene har vært lange, og utfordringene likeså.
- Etter 12 år med denne jobben føler jeg ikke at jeg er på hugget nok. Du kan ikke gjøre en slik jobb på "autopilot", men må derimot gi 110 prosent, sier Knut Erik Lippert i en kommentar til lokalavisen.

- TENKT MEG NØYE OM!

- Du føler ikke at du gir deg på et tidspunkt da Svelvik kommune er i en situasjon hvor nettopp lang erfaring, politisk, kunne være et bidrag til å rette opp en økonomisk skattkjørt kommune?

- Nettopp det er et poeng jeg har viet svært stor oppmerksomhet. Men slik jeg ser det, er ikke kommunens situasjon avhengig av min - eller forsåvidt noen andre - enkeltpersoners innsats. Det som imidlertid nå trengs er nye krefter som har ønsket - og evnen - til å stå på 110 prosent for Svelvik, fortsetter Lippert.

TRYGG PÅ ARVTAGER

- Og har du sett deg ut noen arvtager, i jobben som ordfører, mener jeg?

- Ikke akkurat, nominasjonsprosessen i Svelvik Høyre er helt i sin spede start, men jeg er trygg på at man har kandidater, som vil kunne fylle rollen utmerket.
- Og det blir fortsatt borgerlig flertall etter kommunevalget i 2011?

- Det er jeg helt sikker på!

PRESSEMELDING

I forbindelse med offentliggjøringen av at Knut Erik Lippert ikke tar gjenvalg som ordfører i Svelvik, har han selv utformer denne pressemeldingen, som vi her gjengir i sin helhet:
"Nominasjon valg 2011
Jeg har etter nøye og lang vurdering kommet til at jeg ikke ønsker renominasjon som ordførerkandidat for Svelvik Høyre i neste periode. Dette har jeg i dag meddelt nominasjonskomiteens leder, Turid Steffensen.

Jeg har brukt lang tid på å komme frem til dette standpunktet og det har ikke vært lett. Når denne perioden er over har jeg sittet 12 år som ordfører og vært med på mye. Jeg skulle gjerne ha vært med på mer, men har kommet til den konklusjonen at jeg ønsker meg andre arbeidsoppgaver. Ordførerposisjonen krever en som brenner 100 prosent, og gjerne litt til for jobben. Jeg vil ikke være den som gjør det de neste fire årene. Da fortjener Svelvik bedre.

Men jeg har samtidig ikke lyst til å gi slipp på lokalpolitikken så dersom nominasjonskomiteen skulle ønske så stiller jeg meg til rådighet for komiteen når det gjelder andre plasser på kommunevalgslisten. 20 år i kommunestyret har ikke skremt meg.

Jeg ønsker nominasjonskomiteen lykke til i sitt arbeid og jeg er helt sikker på at de kommer til å presentere en liste med mange svært dyktige personer."

POLITIKER-TOPPER
FORLATER POLITIKKEN

Tidligere i år, den 3. august, gav også Lipperts utfordrer omkring ordfører-vervet, Børge Sandnes, FrP melding om at han kaster inn håndkledet og gir seg med politikken. Varaordføreren som like etter valget i 2007 ga klar beskjed om at det var ordførerkjedet han egentlig jaktet på, velger i stedet å ofre seg for barn og familiesituasjon - framfor å¨bruke all fritid på politikken. Tross alt, som redaktør i FrP-avisa og sentralt plassert i partiet, kan det også bli for mye ... av en god sak...?
Svelvik Høyre har forøvrig mistet to av sine unge og "upcoming" kandidater i løpet av inneværende periode, først Jon Halvor Knutsen, tidligere bosatt i kommunen, men som etter fullført studier flyttet han til Oslo - og forskerstillingen ved Rikshospitalet. Dernest flyttet også leder i lokalpartiet, så sent som i år, Lars-Christian Gjøsæther over til "nabo'n", Drammen og Buskerud, og kunne dermed ikke representere Svelvik i kommunestyret lenger. Her har lokalpartiet mistet de kanskje to sterkeste kandidatene til "arvtagere" etter Lippert.


Artikkeltags