- I dag skal dere jobbe med hendene, det er vårt fineste verktøy og alt man trenger for å jobbe i leire, informerer Marit Wiklund elevene ifra andre klasse ved Tangen skole. Berger skole har akkurat forlatt studioet, og deres figurer står i hyllene og tørker og venter på å bli brent i ovnen. Det er i forbindelse med Den kulturelle skolesekken at skolene besøker verkstedet til kunstneren i Fossekleiva på Berger.
- Jeg vil anbefale dere å ikke lage dyr eller gravemaskiner med for tynne ben og grabber, siden det sannsynligvis vil brekke under brenneprosessen. Også får dere ikke lov til å lage askebeger, smiler Marit Wiklund og fortsetter,
- Ikke får dere lov til å tegne inn figurer i leire heller, for i dag skal dere øve på å forme ting med hendene. Først og fremst legger jeg vekt på at dere selv får anledning til å arbeide tredimensjonalt i leire.

AVTRYKK
Ungene fra Tangen får utdelt hver sin leireklump, og den kreative prosessen settes i gang. Søte små katter og industrielle gravemaskiner trer fram fra leiren under ivrige små henders forming. Innimellom plukker Marit Wiklund ut en etter en som må bort å legge igjen sitt håndavtrykk i leire. Når alle har gjort det fyller hun formen med gips, og vips så får hele klassen sitt håndtrykk i et flott gipsrelieff.
- Jeg støper ett "klassebilde" av elevenes hender. Barna trykker hendene ned i en leireplate, og jeg kaster på gips, slik at håndavtrykkene vender ut fra flaten. På denne måten får elevene innblikk i støpemetoder og materialbruk, runder Wiklund av.