Psykisk helse på dagsorden

PSYKISK HELSE: På bildet fra venstre: Vibeke Aspevoll, Tor Skjærsvold, Margrethe Greiner Nilsen, Anne Løvlie, Hanne Damm, Ellen Jenserud, og Annette Kagiavas. Foto: Geir Gustavsen.

PSYKISK HELSE: På bildet fra venstre: Vibeke Aspevoll, Tor Skjærsvold, Margrethe Greiner Nilsen, Anne Løvlie, Hanne Damm, Ellen Jenserud, og Annette Kagiavas. Foto: Geir Gustavsen.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober. I 2011 var det 542 registrerte arrangementer landet rundt. Formålet er å øke kunnskapen om og bedre holdningene til psykisk helse.

DEL

Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte den 10.oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden. Dagen markeres i over 150 land jorden rundt. Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge i samarbeid med Helsedirektoratet. Men det er alle de frivillige, og over halvparten av landets kommuner, som har hjulpet å dra lasset for større åpenhet om psykisk helse med arrangementer år etter år.
Tall fra Folkehelseinstituttet viser at omtrent halvparten av Norges befolkning vil oppleve alvorlige psykiske problemer i løpet av livet. Det å ha noen å snakke med kan være avgjørende for håndteringen av problemene, og om man søker hjelp.

Arrangementet i Svelvik går av stabelen onsdag den 10. oktober fra kl. 12 til 15 utenfor butikken til Svelvik Produkter ”Bølgen”. Årets tema er: “Vær med! Spre kunnskap og snakk sammen”. Representanter fra Svelvik Produkter, Nav Svelvik, Mental Helse, Psykisk helsetjeneste og folkehelseko- ordinator i kommunen vil svare på spørsmål som angår psykisk helse.
Det blir servert kaffe, vafler og saft, og det blir underholdning ved Pål Prøis kl. 13.30.
Vel møtt!

Artikkeltags