Svelvik IFs fotballdrakt inn i The Shirt

FORNØYD: Jørgen Flåtene, nestleder i Drammen FK, og Martin Dammen, kaptein for Svelvik IFs A-lag. (Foto Gunn Beate Reinton Rulnes)

FORNØYD: Jørgen Flåtene, nestleder i Drammen FK, og Martin Dammen, kaptein for Svelvik IFs A-lag. (Foto Gunn Beate Reinton Rulnes)

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Nå får lokale fotballklubber i hele distriktet sjansen til å være i selskap med storklubber som Barcelona og Machester United. Verdens største og mest humanistiske fotballtrøye, The Shirt, kommer til Drammen 6. juli.

DEL

- Dette er det nærmeste vi kommer Barcelona FC, ler Jørgen Flåtene, nestleder i Drammen FK, og Martin Dammen, kaptein for Svelvik IFs A-lag. De har tatt turen til Kjetil Nilsen hos Green-Utengen på Bragernes, for å avtale draktoverrekkelsen på torget om noen uker. Draktene skal overrekkes signerte av spillerne, og vil syes som reklangulære stykker inn i The Shirt. Den har Bjørn Heidenstrøm tatt med seg på sykkelturné Norge på langs. FOR MENNESKER PÅ FLUKTBjørn Heidenstrøm ble kjent under sitt forrige prosjekt "Norge til Sør-Afrika på sykkel". Målet med denne turen var å skape oppmerksomhet for 43 millioner mennesker på flukt. Det klarte han. 2 milliarder mennesker ble kjent med prosjektet, og han skapte mediaomtale i 85 land. Den sammensydde drakten, The Shirt, ble et sentralt symbol under fotball-VM i Sør-Afrika i fjor, og var også med på åpningen av fotball-VM. Og nå skal skjorten spennes opp på Bragernes torg, i forbindelse med Heidenstrøms nyeste prosjekt "Norge På Langs med The Shirt".UNIKT PROSJEKT- Heidenstrøm bruker dramaturgi, ritualer og symbolikk i sitt prosjekt: Han er en mann som sykler veldig langt på sykkel, bruker fotballen og samler inn signerte fotballdrakter som han syr sammen til én stor drakt, alt for å skape oppmerksomhet til de som trenger det, sier Kjetil Nilsen i Green-Utengen, som tilrettelegger for Norge På Langs. Drammensselskapet er en del av Assurandør.no, samarbeidspartneren til The Shirt.- Årsaken til at vi er en del av The Shirt og Norge På Langs, er verdiene som står sentralt i prosjektet, sier Kjetil Nilsen, som oppfordrer alle som vil bidra til å ta kontakt. BLI MED!Nå starter Nilsens jobb med å inspirere fotballklubber i Drammen og omegn til å møte opp med sine drakter på Bragernes torg 6. juli. For fotballfamilien er symbolet godt kjent, og store stjerner som Wayne Rooney, Lionel Messi, Drillo og hele tippeligaen har signert sine trøyer og tatt del i symbolet. Dette er forøvrig den neste drakta som er sikret deltakelse i fotball-VM i 2012.- Vi håper på en unik og høytidelig markering av samhold den 6. juli, og håper at alle lokale fotballag overleverer sine drakter og støtte prosjektet denne dagen, sier Kjetil Nilsen. Faktabokser: THE SHIRT:17.mai 2011 startet Norge På Langs. Målet med turen er nok en gang å skape oppmerksomhet 43 millioner mennesker på flukt, å samle Norge i bilder og, ikke minst, samle inn flere drakter til det allerede 15x20 meter og 300 kg tunge symbolet. I Drammen står Green-Utengen som arrangør. De er en del av Assurandør.no, som er samarbeidspartner til The Shirt.- I år skaper vi også oppmerksomhet rundt årets TV-aksjon Vi rydder for livet, sier Kjetil Nilsen i Green-Utengen. BRED STØTTE:Prosjektet The Shirt støttes i dag av blant annet FIFA, UEFA, Nobels Peace Center, Norway Cup, Iron Maiden, Sir Elton John og Sør-Afrikas president Suma. LES MER HER:Følg bloggen til Bjørn Heidenstrøm og The Shirt her http://www.theshirt.no.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken