Gå til sidens hovedinnhold

Svelvikinger har komponert og produsert

Artikkelen er over 8 år gammel

Ravn Studio As med base i Drammen er en av Norges største dataspillprodusenter. De lager nå et spill som skal slippes i juni, hvor musikken er komponert av Ivan Grand Solberg fra Svelvik og Jonas Nærø Darum har vært med og produsert.

Ravn Studio AS, ble startet av Stine Wærn, og Gry Cathinka Town i 2002. De har siden jobbet seg opp til å bli en av Norges største spillprodusenter. Gry Cathinka Town (Fødenavnet er Hjertvik Olsen) er ei Svelvikjente, og har på deres siste prosjekt koblet inn enda flere fra Svelvik.
- Jeg har jo kjent Ivan lenge, og visst om musikken hans. Vi kom i snakk på Facebook, og der ble ideen født, forteller Tinka Town, som er hennes spillverden alias.
I forbindelse med det nye spillet som etter planen skal slippes i juni, har Ivan Grand Solberg komponert musikken. Ravn Studio AS har flere store suksesser innenfor barnespill bak seg, som Pippi Langstrømpe. Knerten gifter seg, og Vinter i blåfjell. Denne gangen er spillet de utvikler beregnet mot den litt mer voksne delen. Noe også musikken bærer preg av og Xobias Suite som komposisjonen heter bringer både mørket og frykten som lyset i spillet fram når det trengs.

IVAN GRAND SOLBERG
Ivan Grand Solberg er fra Svelvik, født i 1971 og oppvokst i området mellom Trulser`n og Sverstad. Han har blant annet tatt høyskolen musikk i Norge, før han tok med seg gitaren til utlandet som 19. åring.
Der studerte han på Guitar Institute of technology ved Musicians institute i USA. Han har jobbet flere år som musiker med base i USA, bortsett fra en svipptur til Norge i 1995 hvor hans første utgivelse, som er en trippel-cd med navnet The Grand Illusion. Så var det tilbake over dammen igjen, og han ga ut albumet Lie Detector i 1998.
-Den innspillingen skal etter planen relanseres på ett Norsk plateselskap nå i vår, forteller Ivan G. Solberg.
Så flyttet han til Østen og Hong Kong. Hans siste plateutgivelse kom med bandet Motion, og heter Canton Bop. Her samarbeider han med bassist Rickard Malmsten om komposisjonene. Og de spilte på flere jazzfestivaler i Asia. Ivan G. Solberg spiller alltid på sin Framus Warwick gitar.
- Jeg har alltid hatt lyst til å skrive musikk til film og bilder, Så dette har vært en interessant reise. Musikken må tilpasses, være mer stemningsfull, og ligger mer i bakgrunnen. Enn hvis man for eksempel skriver en «vanlig sang» som skal fenge øregangen litt mer, forteller Ivan Grand Solberg.

XOBIAS SUITE
I løpet av tre lange dager komponerte han Xobias Suite. Xobia er navnet på hovedheltinnen i spillet. Notene tok han med seg inn til Drammen, og studioet til Jonas Nærø Darum. Bedre kjent i musikkmiljøet som Estima. Han hadde en stor hit med låten Hitmans Paradise ved millenniumsskiftet. Og er en kløpper til å produsere musikk elektronisk, og har lenge samarbeidet med Ivan G. Solberg om musikk.
- Jeg transkriberer notene fra Ivan inn i Pro Tools og lager midifil, og så starter vi å bygge opp lydsporene. Som å legge på den rette mengden med strykere, for å få en flytende stemning, forteller Jonas Nærø Darum.
- Vi har vel sittet en hel uke i studioet, for å finpusse og mastre de forskjellige lydsporene. Så det blir noen timer med jobbing men det har vært moro og jobbe med musikk til spillverdenen, forteller Ivan Grand Solberg.

TAINTED KEEP
Ravn Studio AS har med seg en real tungvekter når de nå skal entre inn i de mer skumle spillverdener. Nvidia er en samarbeidspartner og spillet utvikles med tanke på den nye håndholdte spillkonsollen Prosjekt Shield fra Nvidia. Navnet på spillet er Tainted Keep, og vi kommer tilbake med mer i juni.

Kommentarer til denne saken