Terje Syvertsen er pensjonert brannmann og røykdykker som ikke liker å sitte stille å tvinne tomler i sofaen på Tangen, men han kan gjerne sitte på en tufte i dagevis og ro. Lørdag den 19.juli ankom han målet for sommerens store ekspedisjon og han kunne gi sine kjære en klem igjen.

UTROLIGE NORGE
I 62 døgn har han rodd med fastlandet på sin styrbord side og havet på babord side langs kysten av Norge. Han startet den 18.mai fra Vestfold og satte kurs mot Nord-Trøndelag i sin 16 fot store elvebåt av merket Suvi. Han har brukt vinteren på forberedelser som å lage et vindseil og konstruere eget åresystem til elvebåten.
- Åresystemet har fungert flott i forhold til å sitte rett vei mens jeg ror, men jeg hadde underdimensjonert selve innfestingen til båten, så det røk tre ganger på turen, og da trengte jeg elektrisk sveiseapparat for å reparere Men hver gang så fikk jeg bistand fra land enten av den første eller andre personen jeg spurte. Helt fantastisk, forteller Terje Syvertsen.
Han sitter på telefonen på terrassen på hytta i Vemundvik og nyter morgensolen på onsdag, og har hatt noen dager til å akklimatisere seg.
- Det var litt merkelig de første dagene etter så mange døgn i robåten med de rutiner jeg hadde der, og da var det litt rart å ligge på fast grunn igjen sier han og fortsetter.
- Jeg har hatt et utrolig vær på turen med bare 12 dager hvor det var regnvær, mens det har vært sol og fint vær i 50 dager. Det er motvind som har vært det største problemet, og det har jeg hatt i varierende grad så å si siden jeg passerte Jæren. Men her har jeg hatt de samme opplevelsene av Norge, at så fort jeg har lagt til land for å spørre om bistand til å komme meg videre så har jeg nesten fått ja innen jeg har rukket å spørre. Her har hyggelige mennesker kastet seg rundt og fått tak i båthenger, eller de har tauet Gerd Synnøve med sin egen båt forbi de verste vindutsatte steder. Helt eventyrlig har det vært å oppleve den hjelpsomheten langs hele norgeskysten og en stor takk til alle som har bistått.
Nå skal han kose seg noen uker med familie og venner på hytte i Vemundvik før de setter kursen med Svelvik igjen.
- Har ikke helt bestemt meg om jeg tar med båten nedover igjen, men jeg har en båthenger her i tilfelle. Det kan hende abstinensene etter å ro blir for store og da kan den være god å ha i nærheten. Jeg har også tenkt til å videreutvikle åresystemet så sannsynligvis så blir den nok med nedover igjen. Så får vi se til neste sommer om ikke jeg og kona tar en uke på fjorden her i Nord-Trøndelag blant øyer og fjorder, runder Terje Syvertsen av.