Silje Helene S. Johansen brukte tiden på FrP sitt landsmøte til å diskutere velferden for eldre med Landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Økt fokus

De var skjønt enige om at økt fokus på matglede for eldre øker trivselen.

– Mat er et så stort høydepunkt i hverdagen til folk flest. Alle gleder seg vel til middagen i dag? Derfor blir jeg skikkelig lei meg av tanken på at de eldre får servert mat det ikke er verdt å glede seg til, sier Silje Helene Sørhaug Johansen.

Hun er fra Svelvik og er fylkesformann i FpU Vestfold.

LES OGSÅ: Årets Svelvikdager i rockens tegn med Killer Queen

– Mange eldre på institusjon er i dag underernærte. Vi vet at god, næringsrik mat bidrar til større matglede, bedre helse og trivsel, fortsetter Dale.

Styrke valgfriheten

I sin tale på landsmøtet tok Johansen opp dokumentaren «Måltidets muligheter». Baktanken ved dokumentaren var å reise på eldrehjem å skape matglede. Her får man virkelig se resultatet av hva ordentlig god mat kan gjøre med de eldre.

LES OGSÅ: Ikke noe «Hytteoverskudd» i Svelvik

Formålet er å øke fokuset på måltid og måltidsinnretning gjennom brukermedvirkning fra både beboere og pårørende. I tillegg vil det rettes fokus mot bruk av lokalmat.

– Fremskrittspartiet vil styrke valgfriheten til eldre, det gjelder også en mulighet til å påvirke menyen på sykehjemmet. Jeg blir veldig imponert når noen av de yngste delegatene på landsmøtet, sånn som Silje, går opp på talerstolen foran hundrevis av mennesker for å belyse dette tema, sier Dale.

Les også

FpU vil ha eksamen før russetiden