Protesterer mot bom langs Svelvikveien – «Save the Svælvika»

Protestplakatene appellerer direkte til ordfører Andreas Muri, som er litt usikker på hva plakatenes opphavsmenn vil han skal snu i.

Protestplakatene appellerer direkte til ordfører Andreas Muri, som er litt usikker på hva plakatenes opphavsmenn vil han skal snu i. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Åtte protestskilt dukket denne uken opp langs veien ved kommunegrensa til Drammen, der det blant annet appelleres til ordfører Andreas Muri.

DEL

– Save the Svælvika.

– Viktig melding følger.

– 1.400 kroner for entré til egen kommune.

– Uten ny Svelvikvei.

– Det er tøft å si nei.

– Mr Muri, det er ingen skam å snu de.

– La Svelvik leve!

Dette er ordene som møter én når man kjører fra Svelvik til Drammen. Åtte papp-plakater står på rekke og rad ved gipsfabrikken.

Ordfører Andreas Muri har ikke sett skiltene når lokalavisa ringer ham torsdag.

– Hva synes du om å vise engasjement på denne måten?

– Jeg synes alltid engasjement er bra, og jeg setter pris på at folk sier det de mener. Så er det politikernes oppgave å vurdere ulike hensyn opp mot hverandre.

– Hva synes du om at skiltene appellerer direkte til deg?

– Når det kommer til budskapet med å snu, er det noe uklart hva de mener. Hvis de mener å snu i kommunesammenslåingssaken, mener jeg fordelen med å være en del av den nye kommunen er at politikerne er opptatt av innbyggerne i hele den nye kommunen. Den nye delen av svelvikveien befinner seg ikke i dagens Svelvik, men i nabokommunen Drammen. Det å være del av samme kommune der prosjektet finner sted tror jeg er en fordel.

– Hvis det er bompengene man reagerer på så vil denne type veiprosjekt ikke bli realisert om man ikke betaler den gjennom bompenger. Dersom man generelt mot bompenger er man mot realisering av ny Svelvik-vei. Kommunestyret er samstemte om at Svelvik-vei er viktig. Viktigste er at flest mulig i den nye kommunen er med og betaler veiløsningene i den nye kommunen. Derfor vil bynære bommer mest riktig for vårt syn, slik det koster minst per passering.

Ifølge DRM24.no kjenner ingen av de kjente aksjonsgruppene mot bom til protestene ved gipsfabrikken. Tangen Velforening avkrefter til Drm24 at det er dem, og det samme gjør Gro Nyhus som står bak aksjonsgruppa «Nei til bommer innenfor Drammens kommunegrenser».

Noen som vil vedkjenne seg å være protestplakatenes opphavsmenn?

LES OGSÅ: Varaordfører i Drammen: – Ingen bypakke uten ny Svelvikvei

LES OGSÅ: Bom på Svelvikveien kan koste deg 1440 kroner i måneden – uten ny vei

Slik sto de syv protestplakatene ved Norgips før været fikk herje med dem.

Slik sto de syv protestplakatene ved Norgips før været fikk herje med dem. Foto:

Artikkeltags