Elevene ved Sande videregående skole har avgitt sine stemmer til skolevalget.

Rødgrønt i Sande

Her er årets valgresultatet fra Sande videregående skole hvor flertallet av Svelviks unge studerer. Tallet i parentes er fra skolevalget ved Sande vgs. i 2011.

Ap 32.4 % (34.1)

Frp 11.9 % (23.4)

Høyre 11,4 % (14.8)

KrF 8,2 % (2.3)

Rødt 7.4 % (3.9)

SV 7.2 % (3.6)

Piratpartiet 6,4 % (1.8)

Venstre 4,5 % (6.2)

MDG 3,7 % (0.5)

Sp 3,4 % (3.1)

Kystpartiet 1,6 % (0,3)

Partiet de kristne 1,1 % (Ikke på listen)

Demokratene i Norge 0,3 % (1.0)

Liberalistene 0,3 % (Ikke på listen)

Helsepartiet 0,3 % (Ikke på listen)

Alliansen 0 % (Ikke på listen)

En gedigen seier til Ap

I den forbindelse kom Elin Weggesrud fra Sande Ap med en pressemelding.

Det er tydelig at ungdommer i Sande og Svelvik ønsker seg en ny regjering som prioriterer ungdom og skaper en trygg fremtid for oss, sier Rikke Grava. Hun er fylkesleder i AUF i Vestfold og stilte i panelet for å debattere under skolevalget på Sande Videregående skole.

Jeg kan ikke huske at vi noensinne har fått så stor oppslutning i et stortingsvalgår som det vi ser her nå. Dette er et viktig signal om at ungdommene våre ønsker å sikre trygghet for arbeid til alle og et samfunn med like muligheter og små forskjeller, sier ordfører Elin Gran Weggesrud, som også var til stede og fulgte debatten.

Resultatet for Arbeiderpartiet ble på hele 32,4 %. Ved forrige stortingsvalg fikk partiet en oppslutning på 11,5 % og må sies å ha hatt en formidabel økning i tilslutning.

Høyre viser den motsatte tendensen, og faller dramatisk fra 24,8 % ved forrige valg, til 11,4 % i årets skolevalg i Sande.

Rikke Grava fremhevet i debatten viktigheten av en politikk som gir elever helsesøster på skolen hver dag, et skoleløfte som vil gi 3000 nye lærere til skolene, økt fokus på tidlig innsats allerede fra barnehagealder, skolemåltid, en times fysisk aktivitet hver dag og at lærlinger må sikres læreplass. Alle viktige forslag for å skape et samfunn hvor alle har mulighet til å lykkes.