Gå til sidens hovedinnhold

Selg hele greia!

Artikkelen er over 11 år gammel

Verketsøya tilhører Svelvik kommune, tross at den ligger såvel i Hurum kommune som i Buskerud fylke. Hva skal vi egentlig med den? Den beste ideen måtte være å selge hele eiendommen, legge det ut til et privat investorselskap, og få kommunalt "gull" tilbake i kommunekassa.

Det har forelagt planer om å bygge ut deler av Verketsøya med "sjøbuer", mot Svelvikstrømmen, for fortsatt å bevare "øyas" bademuligheter for skolebarn. Og bare som en opplysning; Svelvik kommune betaler fortsatt billettprisen for alle kommunens skolebarn, som vil over til øya for å bade, forutsatt at de er i ført badetøy og håndkle.

Dette til tross, Verketsøya er for en stor del en igjengrodd "perle" i vårt landskap. Det finnes ikke kommunale penger til vedlikehold, i hverfall ikke på Svelvik-sida, og Hurum kommune føler vel i heller liten grad ansvar for halvøya, siden den er Svelvik kommunes eiendom. I så henseende kunne det være like greit å kvitte seg med hele "røkla", på feil siden av Strømmen, som den ligger.

Riktignok var det et "agurtid-innlegg" her i lokalavisa, ôg hos nabo'n, Røyken og Hurums Avis for snart halvannet år siden, der Hurum Venstre ønsket seg øya tilbake. Det burde de vel egentlig også få - forutsatt at Saltskjær, som i like så stor grad ligger "feil", kunne overføres til Svelvik kommune. Også den ligger i feil kommune og på feil side av fylkesgrensa, men siden denne er privat, blir det vel heller værre med den slags "handler".

PLANER FOR UTVIKLING

For noen år tilbake var det faktisk noen private interesser som kastet sitt blikk på Verketsøya. Kanskje er sted for å bygge ut med "sjøbuer", riktig nok i moderne utgivelse, med alle faciliteter må vite. I disse dager hvor det nær sagt brenner i bunnen på kommunekassa, burde vi kanskje kaste blikket mot den andre siden av Svevikstrømmen, og kanskje tenke tanken; salg av tomter, salg av eiendommer ... kommunale inntekter, nu midt oppe i kommunale budsjetttider...?

HISTORISK

Om vi går tilbake noen 10'år, så var det i sin tid både camping på øya, som lagerlokale for Schimmelmanns glassverk (helt tilbake ved forrige århundreskiftet). Denne øya som riktignok, per eiendomshandel er en del av Svelvik, men ligger både i feil kommune og fylke, burde derfor vært omsatt fra gråsten "til "gull".

Kommentarer til denne saken