Rundt 200 skiløpere var innom det nye serveringsstedet i marka i helga

FULLT HUS: Det var fullt hus i Svanlihytta i helga.Alle foto: Svelvik Il skigruppe

FULLT HUS: Det var fullt hus i Svanlihytta i helga.Alle foto: Svelvik Il skigruppe

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter flere tiår uten noe serveringstilbud i Svelvikmarka, åpnet endelig Svanlihytta.

DEL

Ryktene har gått i flere år nå om at Svelvik IFs skigruppe har hatt et prosjekt langt inne på skauen.

Skigruppa begynte sin jobb inne på skauen våren 2014. Det var stort behov for restaurering og vedlikehold av hytta, samtidig så vi behov for ekstra plass i form av en bod og uteplass. Etter flere hundre dugnadstimer og noen dårlige ski vintre ble hytta endelig åpnet for publikum lørdag 13 januar.

Svanlihytta ble bygget i 1923 av spreke karer som var aktive i idrettslivet i Svelvik. Den gang ble den også benyttet til bl.a. skiaktivitet. Medlemmer av Svelvik IF arrangerte skirenn herfra, så på en måte kan man si at ringen nå er sluttet.Selv om vi ikke har mulighet for noen 3-retters middag inne på skauen håpet vi jo at mange ville ta turen innom for noe varmt og drikke, en vaffel eller to og en sosial prat. Bålpanne har vi og den kan benyttes hvis noen ønsker og ta med seg grillmat på turen.

Og for en suksess det ble. Vi hadde nærmere 200 skiglade og blide personer innom i løpet av helgen så dette var tydeligvis et tilbud som mange hadde ventet på.

Kong vinter og Svelvik kommune har lagt forholdene til rette for perfekt skiløyper i marka vår og med mål om litt drikke og en vaffel på Svanlihytta var det mange som tok turen innom hytta på vei rundt Båsen. Svanlihytta ligger omtrent midt på Båsenrunden ca 4-5 km fra Skalland eller parkeringa ved Markveien.

Det ble til tider parkeringskaos på Skalland så til helgen vil det bli brøytet en parkeringsplass på jordet slik at kapasiteten vil bli bedre her. Skigruppa oppfordre alle som bruker marka til å ta hensyn til de flotte skiløypene vi har nå og benytt sjansen til å ta turen på ski inn til Svanlihytta, skigruppas nye treffsted på skauen. Med de skiforholdene som er nå holder vi åpnet hver søndag.

UT PÅ TUR: Thomas bingen med firbeinte venner.

UT PÅ TUR: Thomas bingen med firbeinte venner.

Artikkeltags