Nå har Oskar kjørt opp hele løypenettet: – Kjempeføre

Noen har nok gledet seg til å se slike spor siden forrige sesong, men det må nok et godt snøfall til før man kan ta rennefart i sporene. Her fra da Oskar Næss kjørte opp løypene 27. januar i år.

Noen har nok gledet seg til å se slike spor siden forrige sesong, men det må nok et godt snøfall til før man kan ta rennefart i sporene. Her fra da Oskar Næss kjørte opp løypene 27. januar i år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Selv etter en regnværsuke, er det gode forhold i Svelvikmarka.

DEL

Lørdag var løypekjører Oskar gjennom løypenettet med maskinen, og det ble bra forhold etter mildværet som har vært, skriver Svelvik IFs skigruppe på Facebook, og oppfordrer folk til å svinge innom Svanlihytta for en vaffel i solveggen på søndag.

– Etter mildværet var det beinhardt i sporet, men jeg brukte fres bakpå maskinen til å frese opp spora. Da blir det løse og fine forhold i sporet. Nå er det kjempeføre, sier Oskar Næss lørdag morgen.

Svelvik kommune fikk forrige helg kritikk fra skigruppa etter at Nesbygda-løypene ikke var kjørt opp. Men nå har også Nesbygda-løypene fått gode spor.

På torsdag var det noe usikkerhet om det ville bli kjørt løyper over hele løypenettet.

– Løypene rundt Båsen er ryddet for trær. Det er kjørt med løypemaskin i lysløypa, Skallandjordet og opp Steindalen til Løypamyr. Det ble brukbare forhold, men resten av løypene blir ikke kjørt før det blir kaldere. Løypene er bløte og løypemaskinen "går igjennom" snøen hvis det kjøres nå, skrev skigruppa på Facebook.

Men kulda kom på fredag, og takket være løypemannskapet kan vi nyte en flott skihelg i marka.

LES KRITIKKENS TILSVAR: Med de ressurser og utstyr kommunen har er det relativt bra standard på løypenettet vårt

Artikkeltags