Mobbeprosjektet i Svelvik skaper engasjement over hele landet

VIL STOPPE MOBBING: Stopp mobbing-prosjektet i Svelvik har vakt engasjement langt utover kommunens grenser. Fra venstre: FAU-leder på Tømmerås skole, Johanne Skjelsbek; FAU-leder på Svelvik ungdomsskole, Erik Petterson og Jane Grøtting, FAU-leder Tangen skole og leder i KFU Svelvik.

VIL STOPPE MOBBING: Stopp mobbing-prosjektet i Svelvik har vakt engasjement langt utover kommunens grenser. Fra venstre: FAU-leder på Tømmerås skole, Johanne Skjelsbek; FAU-leder på Svelvik ungdomsskole, Erik Petterson og Jane Grøtting, FAU-leder Tangen skole og leder i KFU Svelvik. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi ser at dette trigger noe i folk, sier lederen for det kommunale foreldreutvalget.

DEL

Mandag skrev Svelviksposten om at det kommunale foreldreutvalget i Svelvik (KFU) har engasjert seg i kampen mot mobbing.

I fjor høst bestemte de seg for å sette fokus på kampen mot mobbing, gjennom en kampanje som har fått navnet Stopp mobbing.

Nå er det flere personer rundt om i landet som har fattet interesse for prosjektet, og som håper å få gjennomført noe lignende der de bor.

– Det er mange privatpersoner som har tatt kontakt. Temaet mobbing engasjerer virkelig mannen i gata, sier Jane Grøtting.

Mange henvendelser

Grøtting er leder i det kommunale foreldreutvalget og er svært fornøyd med den store oppmerksomheten de har fått. Hun forteller at hun har fått mange henvendelser fra privatpersoner rundt om i landet etter at prosjektet ble kjent.

– Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg har nok fått i hvert fall 30 henvendelser fra folk som er engasjerte og vil høre mer. De sender meldinger på Facebook, ringer og sender sms, og det er jeg veldig glad for selvfølgelig, sier foreldreutvalgslederen.

Tanken bak prosjektet er at foreldreutvalget skal henvende seg direkte til elevene.

Som en del av prosjektet har Grøtting og resten av foreldreutvalget derfor invitert seg selv på besøk til skolene i Svelvik. Der vil de vise fram en film de har fått laget i forbindelse med prosjektet, som viser hilsener fra kjente fjes som vil ha slutt på mobbing. Planen er også at barna fra femteklasse og oppover blant annet skal få høre et foredrag av Kristin Oudmayer, mens de minste barna får et eget opplegg.

I tillegg har de fått laget armbånd med teksten "Stopp mobbing" på som skal deles ut gratis til elevene.

Saken fortsetter under bildet.

TILBEHØR: Som en del av kampanjen har foreldreutvalget fått laget armbånd som skal deles ut gratis til kommunens elever.

TILBEHØR: Som en del av kampanjen har foreldreutvalget fått laget armbånd som skal deles ut gratis til kommunens elever. Foto:

Engasjerende tema

Nå håper Grøtting at dette prosjektet blir starten på noe større.

– Mobbing skjer jo overalt. Det å se at det opplegget vi har kanskje kan bidra til at andre kan gjøre noe lignende, er kjempeflott. Man kan kanskje se det som et eksempel som kan videreføres andre steder.

– For oss i KFU er det en sak vi virkelig brenner for, og da ønsker man gjerne at alle andre skal brenne for det samme. Det skjer ikke alltid, men vi ser at dette trigger noe i folk. Det er en sak mange kan kjenne seg igjen i, for nesten alle kjenner noen som har blitt mobbet, sier Grøtting.

Artikkeltags