Nå skal vi rydde strendene

Strandryddeaksjon:Illustrasjon

Strandryddeaksjon:Illustrasjon

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Svært mange har latt seg engasjere av plasten som forsøpler kysten, og som truer livet i havet. Nå inviteres alle innbyggerne rundt Drammensfjorden til å brette opp ermene og bli med å rydde strendene. Lørdag 6. mai er selve startdagen.

DEL

I 2017 finner Strandryddedagen sted lørdag 6. mai. Strandryddedagen er en del av strandryddeuken som i år er 2.–7. mai.

Svært mange har latt seg engasjere av plasten som forsøpler kysten, og som truer livet i havet. Nå inviteres alle innbyggerne, lag, foreninger, vel, skoler, barnehager og alle som ferdes på strender rundt Drammensfjorden til å brette opp ermene og bli med å rydde.

LES OGSÅ: Det ble tap for SIF 2

Strandryddepakker og bortkjøring

– I Svelvik setter vi ut en konteiner på Tangen Fjordpark. På de andre ryddestedene ber vi publikum ringe Borgertorget for å avtale henting, sier Oscar Næss i park og idrett i Svelvik kommune. Konteinere står ute i perioden 3. mai til mandag 8. mai.

Bli med på en eksisterende aksjon, eller opprett egen ryddeaksjon selv her: Holdnorgerent.no/ryddeportalen (Ekstern lenke)

Hent gratis hansker og sekker på rådhuset i Svelvik og på rådhusene til de andre kommunene som er med.

Del gjerne bilder av områder ved vannkanten som er forsøplet.


LES OGSÅ: Fra lerret til scene med mannskor i tights

Viktig aksjon

– Det gjør inntrykk å se hva plast kan gjøre med livet i havet. Det er heller ikke noe hyggelig å ta sesongens første bad blant søppel og skrot. Vi har vi bestilt 1000 strandryddepakker og oppfordrer lag, foreninger, vel, familier og enkeltpersoner til å bli med på en storstilt strandryddedugnad, sier assisterende havnedirektør ved Drammen havn Ivar Vannebo.

Artikkeltags