En pilar i ungdomsmiljøet i Svelvik er død

Rolf Stian Øien Paulsen var oppvokst på Krok, og i 2013 fikk han besøk av Sinnasnekker'n, som pusset opp barndomshjemmet.

Rolf Stian Øien Paulsen var oppvokst på Krok, og i 2013 fikk han besøk av Sinnasnekker'n, som pusset opp barndomshjemmet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Medgrunnlegger av datapartyet The Link, Rolf Stian Øien Paulsen gikk i sommer bort, bare 30 år gammel.

DEL

21–23 september er det igjen klart for The Link. Et data-LAN som de siste to årene har samlet ungdom over hele landet i Svelvik. Men i år blir ikke data-LANet helt som tidligere år. En pilar i ungdomsmiljøet er nemlig blitt borte. Medgrunnlegger Rolf Stian Paulsen i SKAF Svelvik Kultur og Aktivitetsforening, som står bak The Link, gikk 8. juni bort som følge av et epilepsianfall.

Rolf Stian var godt kjent i Svelvik for sitt arbeid med ungdom. Foreldrene Torunn og Rolf Arve forteller om en raus og fordomsfri sønn som så noe godt i alle.

– Rolf Stian var til for ungdom som ikke fant sin plass, sier mor Torunn og smiler.

Allerede da Rolf Stian var liten oppdaget foreldrene hvor interessert gutten var i teknikk. Alt skulle åpnes opp for å finne ut hvordan det fungerte. Det gikk noen PC-er og mobiltelefoner i nysgjerrighetens navn. Da Rolf Stian var tenåring dro han på dataparty på Samfunnshuset, men etter noen år sluttet tilbudet å eksistere. Rolf Stian fortsatte å spille dataspill, og da han ble voksen ville han skape et møtested slik han selv hadde som tenåring.

– Én gang vi pratet sammen nevnte Rolf Stian at det var så mange tilbud for ungdom i Svelvik. Korps, fotball og dans. «Men hva med dem som ikke like idrett eller korpsmusikk? Hvor hører de hjemme?», spurte han meg, sier far Rolf Arve.

GRUNNLEGGER: Rolf Stian Paulsen var med å grunnlegge datapartyet The Link. I høst er det femte gang datapartyet skal finne sted i Ebbestadhallen.

GRUNNLEGGER: Rolf Stian Paulsen var med å grunnlegge datapartyet The Link. I høst er det femte gang datapartyet skal finne sted i Ebbestadhallen. Foto:

Dét spørsmålet ble grunntanken til The Link. The Link er en non-profit organisasjon som arrangerer LAN (dataparty, red.anm.) to ganger i året i Ebbestadhallen. På datapartyet samles ungdom som interesserer seg for PC-spill, konsoll og gaming. De spiller konkurranser og treffer andre med samme interesse. Da The Link ble arrangert i vår, var det kø for å delta.

– Han han har motbevist mange. Det var viktig for Rolf Stian å vise at data spill ikke handler om skytespill og å sitte alene på gutterommet. Det handler om samhold og tilhørighet, forteller Rolf Arve. Han innrømmer at han selv var skeptisk til sønnens «datagreier», men fikk raskt opp øynene da han så Ebbestadhallen bli fylt av forventningsfulle unge.

Til tross for at Rolf Stian slet med sykdommen, var han alltid tilgjengelig for ungdommene.

– Han hadde en spesiell evne til å få ungdommer til å føle seg trygge og sett. Han fant sin styrke i å hjelpe andre, sier mor Torunn.

Rolf Stian jobbet flere år i anleggsbransjen, men ønsket å arbeide med noe mer relatert til mennesker. Nå i september skulle han startet i jobben med web support i Spania.

– Vi savner ham så fælt, sier mor Torunn.

Rolf Stian er borte, men arven hans lever videre i de rundt 150 ungdommene som hver vår og høst finner et sted å høre hjemme på The Link i Ebbestadhallen. Så får vi leve etter Rolf Stians ord; «Det å gjøre noe for andre, og se at jeg sprer glede, det gjør meg glad.»

Artikkeltags