Har ansatt to nye direktører i Nye Drammen – mangler kun én

Syv av åtte direktører ansatt: Elisabeth Enger sammen med Karl Fredrik Lund (t.v) og Einar Jørstad, nyansatt som direktører i Nye Drammen kommune. foto: Nye Drammen

Syv av åtte direktører ansatt: Elisabeth Enger sammen med Karl Fredrik Lund (t.v) og Einar Jørstad, nyansatt som direktører i Nye Drammen kommune. foto: Nye Drammen

Artikkelen er over 1 år gammel

Elisabeth Enger kunne onsdag presentere to nye direktører i ledergruppa i Nye Drammen. Einar Jørstad og Karl Fredrik Lund blir direktører for Kultur, by- og stedsutvikling og Utvikling og digitalisering.

DEL

– Det er en veldig spennende utfordring å være med å bygge en nye kommune, sier Einar Jørstad til Nye Drammen.

35-åringen kommer fra stilling som kommunalsjef for samfunn og næring i Lier kommune, og starter i som direktør Kultur, by- og stedsutvikling i Nye Drammen 1. januar.

– Ekstra spennende med Drammen er at det både er by og tettsteder i kommunen. Så det å jobbe både med by- og stedsutvikling parallelt gleder jeg meg til, sier Jørstad og tilføyer:

– Og det å koble kultur til stedsutvikling tror jeg er riktig og viktig for å gjøre tettstedene gode å bo i.

LES OGSÅ: Karen Tone Børsum blir direktør for utdanning

Digitalisere et samfunn

Mens Jørstad har kommunal erfaring fra både Røyken og Lier, kommer Karl Fredrik Lund fra det private næringsliv. Lund har bred erfaring fra ulike bransjer, der han blant annet har jobbet med endringsledelse innen kommunikasjon og teknologi.

Lund mener han tar med seg gode perspektiver fra hvordan man har det i det private næringslivet. Perspektiver som han kan ta med seg inn i det offentlige.

– Det blir en utfordring å forstå og tilpasse meg kommunal sektor. Men alle nye jobber har sine utfordringer, sier Lund med et smil.

– Det er ikke ofte man får være med på å digitalisere et helt samfunn. Å kunne være med på å forbedre digitale løsninger for innbyggere i et helt samfunn er veldig spennende.

LES OGSÅ: Rektor blir ny kommunalsjef

Lander innen kort tid

Prosjektrådmann Elisabeth Enger er svært fornøyd med å ha de to nye direktørene på plass.

– Jeg er veldig glad for å ha dem her. Nå har vi en god sammensetning i gruppa med tanke på bakgrunn, men også når det gjelder alder og kjønn, sier hun.

Hun håper å lande den siste stillingen, direktør for arbeid og inkludering, innen kort tid.

Fra før av har Enger sikret seg Karen Tone Børsum som direktør for utdanning, Siri M. Skøien som direktør for folkehelse og miljø, Hege T. Rokke som direktør for omsorg, Trond Julin som direktør for styring og eierskap og Kirsti Aas Olsen som direktør for administrasjon og administrativ effektivisering. Av disse fem er to fra Drammen, to fra Nedre Eiker og Børsum er fra Svelvik.

LES OGSÅ: Kommunen lyser ut toppstilling

Artikkeltags