To pågrepet etter biljakt i Svelvik

Den etterlyste Volkswagen Passaten ble stoppet på Ebbestad.

Den etterlyste Volkswagen Passaten ble stoppet på Ebbestad. Foto:

Politiet brukte spikermatte og politihelikopter for å ende biljakten i Svelvik.

DEL

Mandag formiddag fikk politiet tips om en kjenning som var ute og kjørte. Da politiet forsøkte å kontrollere bilen, endte det i en biljakt med spikermatte og politihelikopter. Det var Drm24.no som først omtalte saken.

Operasjonsleder Erik Gunnerød forteller at sjåføren ikke kjørte uforsvarlig, men at politiet visste at mannen ikke hadde gyldig førerkort, og hadde påsatt falske kjennetegn.

– Politiet fulgte bilen til en viss grad, men slapp den av syne da den nærmet seg sentrum for å ikke provosere føreren i et område med mange myke trafikanter, sier Gunnerød til Svelviksposten.

Bilen ble så observert da den forsvant opp til Ebbestad. Politiet satte opp flere kontrollposter i øvre Svelvik, og plasserte en spikermatte i begynnelsen av Markveien, for å sperre utkjørselen fra Ebbestad.

– Da sjåføren så spikermatta snudde han, og vi mistet ham av syne, sier Gunnerød.

Etter et tips fant politiet bilen på Ebbestad, der to personer ble pågrepet. I bilen satt en mannlig fører og en kvinnelig passasjer. Begge de siktede er hjemmehørende i Drammen, og hadde ingen tilknytning til adressen de ble funnet på.

Artikkeltags