Gro Nebell Aronsen fra Svelvik stiller til valg for Miljøpartiet de Grønne

Gro Nebell Aronsen stiller til valg for Miljøpartiet de Grønne

Gro Nebell Aronsen stiller til valg for Miljøpartiet de Grønne Foto:

Den nye politikeren ønsker at Svelvik skal bli synlig i storkommunen, og at miljøspørsmålene skal bli godt ivaretatt.

DEL

Lørdag 16. mars holdt Miljøpartiet de Grønnes lokallag for Drammen, Nedre Eiker og Svelvik sitt nominasjonsmøte, hvor partiets skulle velge sin liste over kandidater til kommunevalget i september.

Gro Nebell Aronsen fra Svelvik ble klappet inn som partiets 7. kandidat på lista, skriver partiet i en pressemelding.

– Jeg har ikke valgt å engasjere meg partipolitisk tidligere, men nå ser jeg behovet for at Svelvik får flest mulig tydelige stemmer med engasjement for lokalmiljøet inn i det nye kommunestyret. Da jeg fikk henvendelsen fra Miljøpartiet De Grønne og satte meg inn i politikken de ønsker å føre i den nye kommunen, bestemte jeg meg for at dette var noe jeg ikke kunne si nei til, forteller Aronsen.

– Fantastisk å få Gro på laget

Miljøpartiet de Grønne har ikke tidligere vært representert politisk i Svelvik, men har hatt en stemme i både Nedre Eiker og Drammen i flere år.

Nå ønsker partiet å være en stemme for mennesker og miljø også i Svelvik.

– Mange av løsningene vi jobber for er like aktuelle på begge sider av den gamle kommunegrensa, men en del saker og problemstillinger er selvsagt unike for Svelvik. Derfor er det en fantastisk styrking å få med Gro på laget, som kjenner bedre til menneskene, historien og sjela til Svelvik enn de aller fleste, skryter Ståle Sørensen, gruppeleder i Drammen MDG.

Også Franzisca Aarflot, som driver Fossekleiva kultursenter, står på lista på 13. plass. Peter Espevoll fra Nesbygda er nummer 16 og Jarle Mogensen fra Berger er nummer 24.

LES OGSÅ: Utfordringene sto i kø da grendehuset skulle pusses opp: – Alle kjenner vel noen som går fra hverandre under oppussing

Vil bli synlig i storkommunen

På lørdag vedtok også partiet sitt arbeidsprogram for 2019-2023, hvor mange av forslagene berører Svelvik.

Partiet ønsker blant annet å sikre bygging av ny og etterlengtet Svelvikvei, samt å sørge for at eksisterende Svelvikvei stenges for gjennomgangstrafikk og reguleres om til hovedtrasé for gang- og sykkelvei. Utbedring av strender og kyststi, offensiv satsing på Byhuset og bygging av flere gjestebrygger er noen andre lokalaktuelle saker partiet nå forplikter seg til å jobbe for, skriver de i pressemeldingen.

Gro Nebell Aronsen største hjertesaker som hun tar med seg inn i arbeidet som MDG-politiker er at Svelvik skal bli godt synlig inn i den nye kommunen, at den vanlige innbygger skal kunne påvirke og bli hørt og at miljøspørsmålene blir godt ivaretatt.

– I tillegg er det mange saker hvor Miljøpartiet De Grønne kan spille en viktig rolle for å bevare naturmangfold og naturopplevelser i Svelvik, forteller Aronsen.

LES OGSÅ: Svelvik vil bosette halvparten så mange flyktninger som det direktoratet ber om

Den ferske politikeren har allerede engasjert seg i saken om et nytt gjerde langs kyststien på Bokerøya. «Det er i tilfelle utrolig trist og oppleves både som et fysisk hinder og utestengelse fra naturen», skrev hun i et leserinnlegg i januar.

«Er tiden inne for å se det unike våtmarksområdet på Grunnane med nye øyne?», fulgte hun opp med i februar.

LES INNLEGGENE HER:

Artikkeltags