Youtube-stjernen Sara Høydahl bor på Ebbestad i Svelvik, og går siste året på Sande VGS. Nå har YouTube-samfunnet gitt henne nybegynnerprisen «Årets stjerneskudd».

Høydahl fikk den gode nyheten under en overraskelsen inspirert av Saras populære YouTube-serie «Forsvinningsfredag».

– Å vinne var det siste jeg hadde forventa. Det samme med nominasjonene. Jeg tenkte at når det er så mange flinke youtubere å velge i, så kom ikke lille meg til å stikke seg ut eller vinne, sier Sara til P3.

I mars fortalte i et intervju med Svelviksposten at hun ble nominert av sine følgere på videonettstedet YouTube. Deretter er det en jury som har vurdert henne som en verdig vinner av Årets Stjerneskudd.

– Det er rart at så mange mennesker ser på meg. Jeg er jo bare lille meg fra Svelvik. Jeg har opplevd at jeg har stått sammen med venner, og så har de gjort meg oppmerksom på at noen tar bilde av meg fra avstand. Det er helt surrealistisk, sa hun til Svelviksposten i mars.

Gullsnutten hedrer norske youtubere, og selve finalen går av stabelen førstkommende lørdag. Der er Høydahl  også nominert til «Årets Serie» for hennes «Forsvinningsfredag».

Se videoen der Sara Høydahl blir lurt av Gullsnutten på kriminelt vis.

VIDEO: Frida Marie Flatland, Thomas Brun, Marius Vesteraa og Vrang produksjon

– Jeg har en stor fasinasjon for hvordan kriminelle tenker, og hvordan politiet håndterer forsvinningssaker. Som de fleste startet jeg med å kun lage videoer om sminke og mote, men det ble raskt for overfladisk. Da jeg la ut den første videoen om en forsvinningssak fikk jeg kommentarer på at det var lettere å følge med på video enn på nyhetene, sa Sara til Svelviksposten.

– Jeg krysser jo fingrene for å vinne, men det er ikke sånn at jeg jobber for å få en pris. Jeg får bekreftelse på at det jeg gjør er bra hver dag, resten av året også. For meg så er dette et ekstra bevis på at, «du gjør en dritbra jobb!», fortalte hun P3.

LES HELE INTERVJUET SVELVIKSPOSTEN HADDE MED SARA HER: Sara (18) er kjendisen voksne ikke kjenner til

I kategoribeskrivelsen til «Årets stjerneskudd» står det:

Youtuberen har markert seg med nyskapende innhold, og har først blitt oppdaget året som har gått. Innholdet er originalt og av høy kvalitet – og dette gjenspeiles gjennom raskt voksende visningstall. Stjerneskuddet er en ny kreativ og spennende stemme som vi venter oss mye av i årene som kommer.