Gå til sidens hovedinnhold

Slipper akkurat unna det kraftige regnet

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det kan bli nødvendig å ha på gummistøvler, sier meteorolog Espen Biseth Granan om været fredag. To dager før Svelvikdagene ser det heldigvis ut som mesteparten av regnet vil falle i god tid før folk strømmer ned til byen.

Været er ikke til å kontrollere, men Svelvikdagene har hatt storflaks med været omtrent hvert år.

– I logoen vår er det en stor sol, og det er ikke uten grunn. Vi har som regel hatt været med oss, sier komitéleder Johnny Høydahl.

– Det var derimot ett år hvor det regna så forferdelig mye. Det var helt kaos bortover gatene, men det gikk heldigvis over etter hvert og det ble suksess likevel, forteller Høydahl.

Mest regn tidlig ettermiddag

Men været på fredagen ser foreløpig ikke så fint ut som det ifølge Høydahls statistikk burde gjøre, selv om hovedvekten av regnet er ventet å komme på ettermiddagen, i god tid før Svelvikdagene starter. Vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan hos Meteorologisk institutt forteller at det er ventet mye nedbør i Svelvik fredag. Mengden er dog noe usikkert.

– Det kommer et lavtrykk sørfra som skal passere Sør-Norge, og plasseringen av lavtrykket avgjør hvor store mengder det er snakk om.

– Ifølge prognosene som nettopp har kommet inn vil det meste av nedbøren komme i 12-14 tiden, og vil gradvis gi seg utover kvelden.

– Kan du si noe om mengdene vil være av betydning?

– Det vil komme en del regn. Mer enn folk har vært vant til i det siste. Det blir ikke nødvendigvis styrtregn, men det kan bli nødvendig å ha på gummistøvler.

Sør-Norge har de siste månedene vært preget av høy skogbrannfare, og Biseth Granan tror nedbøren fredag vil føre til at faren vil merkbart avta.

Bedre på lørdag

Selv om helgen kan få en våt start, ser lørdag bedre ut.

– Det er en viss mulighet for noen byger utover ettermiddagen, men det blir ikke så intenst som på fredag. Det er også muligheter for at solen titter frem.

Svelvikdagene er over lørdag kveld, men folk i Svelvik kan glede seg til en tørrere søndag.

– Søndagen ser fin ut, og vil hovedsakelig holde seg tørr.

Når det gjelder temperaturen har vi blitt godt vant de siste månedene. Fremdeles ligger temperaturen om dagen på rundt 20 grader, men den vil ifølge Biseth Granan synke til noen grader under 20-tallet fredag.

Ikke bekymret

Komitésjef Johnny Høydahl forteller at de ofte følger med på yr.no, og at været ofte skifter. Han er dermed ikke veldig bekymret for været to dager før festivalstart.

– Vi har store telt hvor folk kan være innendørs med sitteplasser til 400 ståplasser til mer enn 1.000 om det skulle komme noen dråper.

Han har også kjøpt inn et parti med regn-ponchoer.

– Alt ligger tilrette for et flott arrangement.

LES ALT OM SVELVIKDAGENE HER:

Nå må bilene i Storgata fjernesLegger ned 500 dugnadstimer i løpet av helgen

Skal holde et ekstra godt øye med de under 18 år 

Nå må bilene i Storgata fjernes

Stiller ut veteranbiler på Svelvikdagene

Tivoli, Postgirobygget og prisutdelinger – slik blir Svelvikdagene

A-laget kjemper om retten til Svelvikstrømmen og B-laget om skryteretten

Kommentarer til denne saken