Guro (26) er ny journalist i Svelviksposten

NY I JOBBEN: Hulken har blitt med Guro til hennes nye arbeidsplass i Svelviksposten, og er en gave fra en tidligere kollega.

NY I JOBBEN: Hulken har blitt med Guro til hennes nye arbeidsplass i Svelviksposten, og er en gave fra en tidligere kollega. Foto:

Guro Haverstad Torgersen ble advart om at det var vanskelig å få fast jobb som journalist, og trodde den trygge sykepleierutdannelsen var det riktige valget. Nå er hun Svelvikspostens nye journalist.

DEL

– Jeg gleder meg til å få greie på hva svelvikinger er opptatt av og glad i. Og å se svelvikferja gå fram og tilbake, forteller Guro Haverstad Torgersen med et glimt i øyet.

1. august begynte hun i en fast journaliststilling hos Svelviksposten. Haverstad Torgersen skal jobbe tett sammen med ansvarlig redaktør og daglig leder, Emma Huisman Moskvil.

Haverstad Torgersen er opprinnelig fra Lier, men har nylig flyttet til Drammen med samboeren sin. Liungen har tilbrakt mye tid i Svelvik, og er godt kjent med blant annet Pølsebarens isdisk. Familien hadde hytte langs Knivsfjellet, og hadde derfor båten sin på Bokerøya.

– Svelvik har en egen sjarm, det er ingen tvil om det, konstaterer hun.

For å bli ordentlig kjent med Svelvik, må man ta turen til det som for mange er årets begivenhet; Svelvikdagene. Lørdag vil man derfor se journalisten med et kamera rundt skulderen og skriveblokka i hånda.

– Jeg har aldri vært på Svelvikdagene, så det blir spennende. Jeg håper at jeg kan få med meg litt folkeliv, og gjøre mitt ansikt kjent for flere.

LES OGSÅ: Emma (26) forlater Svelviksposten – blir redaktør i Dagsavisen

Hjerte for lokalavis

Selv om Haverstad Torgersen nettopp er ferdig med journalistikkstudiet, er hun ikke fersk som journalist. De siste årene har hun jobbet i Lierposten ved siden av studiet. Der vat der hun oppdaget sin forkjærlighet for lokalaviser.

– Jeg liker at man kommer tett på folk i en lokalavis, og at jeg får anledning til å bli kjent med selve stedet.

– Hvilke saker ligger ditt hjerte nærmest?

– Jeg liker å snakke med folk, ikke i kraft av deres yrke, men om dem som person, forteller Haverstad Torgersen.

LES OGSÅ: Tor (72) ble ansatt etter at han ble pensjonist: – Blir greit å finne på noe annet nå

Utdannet sykepleier

Det har ikke alltid vært selvsagt at Haverstad Torgersen skulle jobbe i mediebransjen. Selv om hun har en bachelor i journalistikk fra OsloMet, begynte hun studietiden sin med en bachelor i sykepleie.

– Jeg har alltid hatt et iboende ønske og en tanke om at jeg kunne trives som journalist, men ble advart om at det var vanskelig å få fast jobb i bransjen. Det ligger i meg at jeg vil være trygg, og da virket det mer riktig å gå videre som sykepleier, enn det jeg egentlig drømte om, forteller hun.

– Men da jeg var ferdig på sykepleierstudiet følte jeg det var lettere å følge drømmen om å bli journalist, fordi jeg hadde noe trygt å falle tilbake på.

Artikkeltags