Slik ser det ut i Drammen på julaften

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er sendt ut OBS-varsel om høy vannstand fra ettermiddagen på julaften til morgenen 1. juledag. Slik ser det ut i Drammen på ettermiddagen julaften.

DEL

(Drammens Tidende) BUSKERUD: Ifølge Meteorologisk institutt vil vannstanden være 70 til 90 centimeter høyere enn ved vanlig tidevann. Varselet gjelder for Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Aust-Agder.

– Det er kombinasjonen av et lavtrykk over området og kraftig vind fra sørvest som skaper dette. Det blir rett og slett stormflo, forklarer vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick til Drammens Tidende.

Ager-Wick har for øvrig bodd i Drammen, og er norgesmester i utfor-terrengsykling en rekke ganger, men det skal ikke denne saken handle mer om.

Lille julaften kunne hun melde at det antakeligvis ville bli små oversvømmelser på elvepromenadene langs Drammenselva, men at det trolig ikke vil være snakk om store konsekvenser. Det kan se ut som hun fikk rett.

– Da blir det trolig verre på Sørlandet og i Vestfold og Østfold. Men det er klart – har du gjenstander stående mindre en én meter over elva, bør du kanskje flytte dem, sier Ager-Wick.

I romjula er det for øvrig meldt om «økt overvåking» i distriktet, fordi det er meldt kraftige vindkast mandag og natt til tirsdag.

– Det er hakket mer kritisk, for da kan trær og strømledninger ta kvelden, sier Ager-Wick.

Artikkeltags