Kommunen med oppfordring til huseiere: – Ikke tillatt å måke snø ut i veien

SNØ TIL BESVÆR: Kommunen oppfordrer huseiere til å holde snøen innenfor egen eiendom, slik at den ikke skaper hodebry for naboen.

SNØ TIL BESVÆR: Kommunen oppfordrer huseiere til å holde snøen innenfor egen eiendom, slik at den ikke skaper hodebry for naboen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette var du kanskje ikke klar over.

DEL

De siste dagene har det kommet mange centimeter med snø på kort tid.

Det betyr blant annet at mange bruker tid på å måke fram gårdsplassen og bilen.

Svelvik kommune oppfordrer i den forbindelse private huseiere til å ta hånd om snøen fra innkjørsler og private gårdsrom på egen eiendom.

– Det er ikke tillatt å måke snø ut i offentlig vei. Dette er hjemlet i veiloven, med retningslinjer fra Vegdirektoratet, skriver Ivar G. Pettersen, avdelingsleder for teknisk drift, i en e-post til Svelviksposten.

LES OGSÅ: Roser brøytemannskapene: – Det meste på stell

– Loven må følges, men her kommer man langt med sunn fornuft, da snø fra gårdsrom bare blir brøytet videre til neste innkjørsel og skaper trøbbel for naboen. Representanter fra kommunen ser at det skjer og i økende grad mer, med økende snømengde.

Pettersen ber om at alle må ha respekt for at dette skaper trøbbel og vanskelige situasjoner, og at man derfor må holde snøen innenfor egen eiendom.

Artikkeltags