Nytt korona-dødsfall og 71 smitte-tilfeller

DEL

Det siste døgnet har 71 personer bosatt i Drammen fått påvist koronasmitte. Av disse er 50 nærkontakter av kjente koronasmittede personer. 15 smittede har ukjent smittevei og for fem er smittesporing ikke enda avsluttet.

En person gikk torsdag bort grunnet koronarelatert sykdom ved Drammen sykehus. Det informerte Vestre Viken om i en pressemelding i går. Personen var hjemmehørende i Drammen kommune.

-Jeg kondolerer og sender de varmeste tanker til de pårørende. Det er utrolig viktig at alle fortsatt gjør det vi kan for å forhindre smittespredning og at alle sammen stiller opp på denne dugnaden mot smittespredning, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune.

Som beskrevet de siste dagene har det vært et etterslep på prøvesvar. Prøver fra Drammen kommune har vært sendt til Oslo universitetssykehus. Etterslepet er i stor grad hentet inn i dag, og derfor får vi et høyt smittetall. Dersom vi ser de siste fire dagene under ett, har det vært totalt 134 smittede. Det vil si gjennomsnittlig 33,5 tilfeller per dag. I tiden fremover er planen at prøver fra Drammen kommune fortsatt skal analyseres ved Drammen sykehus.

Det er også dette døgnet påvist smitte knyttet til barnehage, skole og hjemmetjenester, som medfører karantene.

I Strømsø barnehage er det påvist smitte hos ett barn. Det er påvist smitte som medfører karantene ved Galterud skole, Åssiden skole og Drammen videregående.

Hjemmesykepleien Losjeplassen, har fått påvist smitte hos én av sine ansatte og én bruker. Dette medfører at fem ansatte settes i karantene.

Siden begynnelsen av mars har til sammen 1383 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 20 personer er døde etter å ha fått påvist koronasmitte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken