Gå til sidens hovedinnhold

Nytt korona-dødsfall

Ytterligere én beboere på Fjell sykehjem har gått bort etter å ha fått påvist koronasmitte. Det var en kvinne i 90-årene gikk bort 22. desember, melder Drammen kommune i en pressemelding.

– Jeg sender mine kondolanser til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem. Det er alltid sårt når noen går bort, og det er ekstra sårt når det skjer inn mot eller i en høytid. At vi har et stort utbrudd som har rammet mange beboere og ansatte ved et av våre sykehjem er veldig trist. Det jobbes intenst med å begrense videre spredning av smitten for å ta best mulig vare på beboerne, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune.

Totalt har nå fire beboere gått bort etter at det ble konstatert koronasmitte ved sykehjemmet for snaue to uker siden.

12 personer som er bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. Åtte av dem er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller. For de fire siste er smitteveien foreløpig ukjent.

– Etter fire dager på rad med færre enn ti påviste tilfeller, har vi nå tre dager på rad med mellom ti og 20 tilfeller. Så vi har ikke noen entydig kurve på at smittetallene er på vei nedover, og de to siste ukene har vært nokså stabile. De siste sju dagene har vi hatt 70 tilfeller, og de sju dagene før det igjen hadde vi 76 tilfeller. Så vi har altså 146 tilfeller de siste to ukene, og det indikerer fortsatt et høyt smittetrykk i Drammen kommune, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Han viser til at smitten er stigende i mange norske kommuner for tiden. Det skal ikke mye til for at smittetallene stiger fort igjen også i Drammen kommune, og akkurat det oppfordrer kommuneoverlegen alle til å tenke over ved inngangen til årets julefeiring.

Kommentarer til denne saken