Gå til sidens hovedinnhold

Nytt korona-dødsfall

Én beboer ved Fjell bo- og servicesenter som har vært smittet av koronavirus, døde lørdag morgen. Det er en kvinne i 90-årene som nå har gått bort.

Ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune sender sine kondolanser til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem.

- Det er et trist budskap de pårørende har fått i julehøytiden. For oss andre er det nok en påminnelse om hvor alvorlig det kan være å få koronasmitte inn på et sykehjem og hvorfor det er viktig for å holde smittetrykket nede. Når smittetrykket er høyt i samfunnet, er det også vanskeligere å holde smitten unna sykehjemmene og de mest sårbare innbyggerne våre. Derfor ber jeg alle innstendig om å følge alle smittevernanbefalingene og reglene som gjelder og på den måten bidra til å begrense spredningen av koronaviruset ytterligere, sier Myrvold Berg i en pressemelding.

Gårsdagens dødsfall er det femte dødsfallet etter smitteutbruddet ved Fjell bo- og servicesenter.

16 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 13 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien er ukjent for den siste.

Ved Fjell bo- og servicesenter har ytterligere to ansatte fått påvist smitte. Det er nå totalt 43 beboere og ansatte som har fått påvist smitte i forbindelse med utbruddet ved sykehjemmet. Ved Saniteten bo- og servicesenter har en ansatt fått påvist smitte. Ingen beboere må i karantene som følge av dette smittetilfellet, men to ansatte settes i karantene.

I Bakkefaret FUS barnehage har en person fått påvist smitte, og både barn og ansatte settes i karantene.

I forbindelse med at mange samles i større selskaper gjennom jula er det viktig at alle som får luftveissymptomer, tester seg for koronasmitte. At man tester seg er viktig for å avdekke smitte og begrense videre spredning av koronaviruset.

Siden begynnelsen av mars har 1960 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 32 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken