Gå til sidens hovedinnhold

Nytt korona-dødsfall

Det er i løpet av det siste døgnet meldt om ytterligere ett dødsfall ved Fjell bo- og servicesenter. Det er en kvinne i 80-årene som døde etter å ha fått påvist koronasmitte, og ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser til de pårørende.

Gårsdagens dødsfall er det sjette dødsfallet ved sykehjemmet siden smitteutbruddet startet i midten av desember.

12 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 11 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien er ukjent for den siste.

Blant de smittede er det én ansatt ved Fredholt bo- og servicesenter. Én beboer settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

Nye smittetilfeller i Svelvik: – Er absolutt bekymret

I løpet av den siste 14-dagersperioden er det registrert 165 smittede. Dette tallet er litt høyere enn de siste dagene, men i det samme sjiktet som tallet har ligget de siste to ukene.

– Vi har den åttende dagen på rad med mellom 10 og 20 nye smittede. Så det ser ut til at smittetrykket ligger stabilt i dette området akkurat nå, men det skal ikke mye til for at det begynner å stige igjen. Vi ser nå en del kommuner både i Viken, Telemark og Vestfold og Trøndelag som opplever en kraftig smitteøkning og må gjøre det samme som vi har gjort og innfører strenge lokale tiltak. Dette viser bare hvor ustabil situasjonen er, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune

Smittevernoverlegen gjentar også oppfordringen om at alle som kjenner de minste luftveissymptomer på nyttårsaften, dropper selskapet og sørger for å få tatt en koronatest.

Siden begynnelsen av mars har 1985 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 33 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken