Gå til sidens hovedinnhold

Nytt koronadødsfall og ett nytt korona-tilfelle

Drammen sykehus meldte i går om et nytt covid-relatert dødsfall. Sykehuset har orientert Drammen kommune om at vedkommende var hjemmehørende her i kommunen.

– Jeg sender mine kondolanser til de nærmeste som har mistet et kjært familiemedlem. Vi har hatt mye smitte i kommunen i over en måned nå, og vi vet at denne sykdommen får alvorlige konsekvenser for en del personer. Derfor er det viktig at vi alle fortsatt gjør det som er mulig for å begrense smittespredningen, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune i en pressemelding.

Ytterligere informasjon om dødsfallet er det Drammen sykehus som håndterer.

I løpet av det siste døgnet er det bare én person som har fått påvist koronasmitte. Dette henger sammen med en teknisk svikt i analyseprosessen på Drammen sykehus og dermed forsinkelse i analysene av koronaprøvene.

– Vi skulle gjerne rapportert lave smittetall som følge av lavere smittetrykk, men dagens tall er nok ikke reelt. Smittetrykket vurderes aldri ut fra antall smittetilfeller på enkeltdager, og det er absolutt ikke noen grunn til å gjøre i dag heller. Vi er forberedt på at tallene som rapporteres de kommende dagene, vil måtte være noe høyere etter hvert som de forsinkede prøvene blir analysert. Men når vi ser flere dager samlet, så får vi et godt inntrykk av hvordan smittetrykket utvikler seg, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Fortsatt høyt smittetrykk

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 257 nye tilfeller, men dette tallet er også kunstig lavt ettersom det er en del koronaprøver som ikke er analysert som følge av problemene ved mikrolaben. I uke 14 ble det rapportert om 148 smittetilfeller, og i uke 15 ble det rapportert 109.

– Ut fra tallene vi har sett i det siste, ser vi at smittetrykket fortsatt er relativt høyt i Drammen kommune og at dagens rapporterte tall ikke gir et korrekt bilde av smittesituasjonen. Likevel er det nok en reell nedgang i smittetallene i den uken som akkurat er over, selv om det ikke en stor reduksjon hvis vi antar at gårsdagens smittetall lå på gjennomsnittet for den siste uken, sier Johannessen.

Ett av tilfellene som er rapportert de siste dagene, berører Drammen fysioterapi AS. For å få bedre oversikt over smittesituasjonen har senteret besluttet å holde stengt mandag. Alle som er direkte berørt av smittetilfellene, er blitt kontaktet på telefon av smittesporer i kommunen. I tillegg er personer som har vært på fysioterapisenteret i perioden 13.–16. april blitt informert av senteret direkte og anbefalt å ha en lav terske for å teste seg for koronasmitte.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3853 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken