Nytt koronatilfelle – kom fra ferie i «grønt» land

DEL

Siden torsdag 13. august er det registrert ett nytt tilfelle av koronasmitte i Drammen kommune. Det opplyser kommunen i en pressemelding, mandag.

Totalt har nå 214 personer fått påvist koronaviruset siden det første tilfellet ble påvist i begynnelsen av mars.

Vedkommende som nå har testet positivt og fått påvist viruset, har vært på reise i et land som var grønt da vedkommende kom hjem i forrige uke. Det er gjennomført smittesporing, og miljøet rundt personen som er blitt smittet, er relativt oversiktlig, skriver kommunen.

– Alle må ta ansvar

Under pressekonferansen Drammen kommune gjennomførte sist torsdag i forbindelse med koronautbruddet påpekte ordfører Monica Myrvold Berg at pandemien vil prege hverdagen vår i lang tid fremover og at det er på tide å gjenoppta dugnaden fra i vår når det nå er hverdag igjen etter sommerferien.

– Alle må ta ansvar for både seg selv og alle rundt seg. Derfor er det nok nødvendig at vi alle sammen skjerper inn på rutinene som kanskje har sklidd litt ut mens vi har hatt ferie og at vi spesielt husker på dette med å holde avstand til hverandre, sa ordføreren på pressekonferansen.

Drammen kommune har gjennom sommeren rapportert hver mandag om utviklingen i koronasmitte blant innbyggerne i kommunen. Det vil nå komme daglig rapporterer fra kommunen over antall smittede i løpet av det siste døgnet.

Artikkeltags