Oppretter langtidsplasser på Svelvik sykehjem: – I oppstartsfasen

Drammen kommune vil opprette opptil ti langtidsplasser på Svelvik sykehjem, ifølge kommunalsjef Trine Aas.

Drammen kommune vil opprette opptil ti langtidsplasser på Svelvik sykehjem, ifølge kommunalsjef Trine Aas.

Tredje etasje på Svelvik sykehjem ble forberedt på å ta imot koronapasienter. Det har imidlertid ikke vært behov ennå, og nå vil Drammen kommune opprette opptil ti vanlige langtidsplasser.

DEL
  • Denne saken ble oppdatert lørdag 1. mai, kl. 09.15.

I midten av mars fortalte Drammen kommune at de ville ta i bruk tredje etasje på Svelvik sykehjem, og forberede denne på å ta imot koronapasienter. Det har imidlertid ikke vært behov for avdelingen, forteller kommunalsjef for hjemmetjenester og institusjon i Drammen kommune, Trine Aas under kommunens pressekonferanse torsdag.

– Det er vanskelig å se utviklingen av en pandemi i forkant, for nå i praksis viser deg seg at avdelingen på Svelvik sykehjem ikke er tatt i bruk, og vi har ikke hatt behov for den, sa hun.

Grunnen til dette skal være at de som har blitt koronasmittet har blitt behandlet og ivaretatt på det sykehjemmet de opprinnelig bor på.

Drammen kommune vil derfor gjøre om den aktuelle avdelingen til en avdeling med vanlige sykehjemsplasser.

– Det vi nå jobber med er å gjøre om tredje etasje i Svelvik til en avdeling med langtidsplasser – vanlige sykehjemsplasser for inntil ti beboere. Der er vi i oppstartsfasen, sa Aas under pressekonferansen.

Selv om det så langt ikke har vært behov for avdelingen som har vært holdt av til koronasyke, utelukker ikke kommunalsjefen at det ikke vil være smittede pasienter der.

– Det gjelder det samme i tredje etasje på Svelvik sykehjem som alle sykehjemmene, at smitte kan oppstå. Vi kan ikke garantere at det ikke vil være smittede pasienter der, men utgangspunktet er at det nå skal være en vanlig langtidsavdeling.

I etterkant av pressekonferansen spurte Svelviksposten kommunalsjefen om plassene er permanente eller ikke:

– Jeg sa dessverre ikke noe om hvor permanente plassene blir, det kunne jeg ha gjort. Plassene opprettes nå i forbindelse med pandemien. Vi gjør noen interne omrokkeringer, så dette er ikke definert som «nye» plasser, skriver Aas i en tekstmelding til avisen.

– Når håper dere de står ferdig?

– Vi jobber for å få plassene i drift i løpet av de nærmeste ukene, før sommerferien. Når vi har fått planlagt litt nærmere kan vi komme tilbake til dato/uke.

Artikkeltags