Gå til sidens hovedinnhold

Oslofjordtunnelen stengt etter brann i lastebil

Tirsdag morgen melder Statens vegvesen at tunnelen holdes stengt til 9. august.

(Drammens Tidende)

Mandag morgen meldte Vegtrafikksentralen at Oslofjordtunnelen ble stengt i begge retninger på grunn av brann i et vogntog.

Like før klokka 12.30 meldte Veitrafikksentralen at vurdering om en eventuell åpning av tunnelen blir tatt tidligst tirsdag. Det skal gjøres inspeksjoner av skade i tunnelen i natt.

Tirsdag morgen opplyser Statens vegvesen at tunnelen ikke åpnes før 9. august. Det samme gjelder Frogn- og Vassumtunnelen som også ble stengt som følger av brannen. Årsaken til at tunnelen stenges er utbedring av skader.

Ingen biler i tunnelen

Politiet i Øst meldte at det er brann i en lastebil. Nødetatene har akkurat kommet til stedet i 08.25-tiden. Politiet opplyste at lastebilen sto ved tunnelåpningen på Drøbak-siden.

– Alle biler skal være ute av tunnelen. Det brenner og ryker kraftig fra lastebilen. Brannvesenet er i innsats, sa politiet.

Fortsatt stengt

Vassumtunnelen og Frogntunnelen stengte også i retning Drammen på grunn av dette, meldte Veitrafikksentralen.

Brannen er slukket, men tunnelen forblir stengt på grunn av oppryddingsarbeid.

– Den forblir nok stengt en god stund. Det gjenstår en del opprydning og det må undersøkes om det er skade på tunnelen, opplyste trafikkoperatør Hilde Bjørnstad ved Vegtrafikksentralen.

Ifølge Bjørnstad skal det ikke ha oppstått kø som følge av brannen.

– Det er omkjøring via Oslo eller ferjesambandet via Moss-Horten. Per nå kan vi ikke gi noe tidspunkt for når tunnelen åpner, sier Bjørnstad til Drammens Tidende.

Kan ta tid

Politiet i Øst opplyser like før klokka 10.00 at det er usikkert når tunnelen kan åpnes for trafikk. Det tar tid å berge semitraileren, og det gjenstår fortsatt åstedsundersøkelser.

Tunnelveggene har også vært utsatt for varme, og det må sjekkes om det er skade på disse, melder politiet.