Over 600 korona-tilfeller på to uker

DEL

60 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. 50 av dem er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller, mens smitteveien er ukjent for de siste ti personene.

– Det har nå gått en del dager siden det ble innført strengere tiltak i Drammen kommune for å redusere spredningen av koronaviruset. Vi håper at vi i løpet av denne uka eller i begynnelsen av neste uke begynner å se effekten av tiltakene som ble innført, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune i en pressemelding.

Den siste uka er det påvist 363 tilfeller i Drammen kommune. Uka før var det 303 nye tilfeller. Til sammen er det altså påvist 666 nye koronatilfeller i Drammen kommune de siste to ukene.

I løpet av det siste døgnet er det påvist koronasmitte hos ansatte i tre barnehager. Dette dreier seg om Steinberg barnehage, Skyttelveien barnehage og Stenseth barnehage. Foresatte til barn som settes i karantene, kontaktes direkte av barnehagene.

Det er også påvist koronasmitte ved Åssiden skole og voksenopplæringen. Ved Åssiden skole må én klasse i karantene, mens det ved voksenopplæringen kun er én ansatt som må i karantene etter det påviste smittetilfellet.

I tillegg er det påvist smitte hos én ansatt ved henholdsvis Åskollen bo- og servicesenter og Saniteten bo- og servicesenter. Beboere som settes i karantene, og deres pårørende får direkte beskjed om dette fra hvert enkelt sykehjem.

Siden begynnelsen av mars er 1.249 personer bosatt i Drammen kommune som har fått påvist koronasmitte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken