(Drammens Tidende)

HURUM/DRAMMEN: Fredag kveld var 20 år gamle Anthony Olstad på vei fra Spydeberg til Drammen for arbeidsgiveren Gulliksen Transport. Semitraileren han kjørte var lastet med motvekter til mobilkran.

Noen få kilometer ut av Oslofjordtunnelen skjedde det som trolig er mange sjåførers skrekk. For plutselig oppdaget Olstad at trekkvogna hadde begynt å brenne.

– Jeg så i høyrespeilet at det blinka oransje. Jeg registrerte fort at det var flammer, forteller Olstad dagen derpå til Drammens Tidende.

– Tenkte på min egen sikkerhet

Olstad forteller at han la seg mot hvitstripa på høyre side, der det etter regnværet de seneste dagene hadde samlet seg litt vann. Han håpet det kunne bidra til å slukke flammene, men innså raskt at forsøket var forgjeves.

– Jeg stanset og hentet brannslokkingsapparat. Jeg så på flammene og tenkte at det ikke en gang var verdt å forsøke. Jeg tenkte på min egen sikkerhet, sier 20-åringen.

Han møter Drammens Tidende sammen med sjefen, Øyvind Gulliksen.

– Jeg skjønte jeg hadde tid og gikk inn i trekkvogna og tok med alt av utstyr, forteller Olstad. Nå i ettertid skjønner han at han ikke burde gjort det, selv om alt gikk bra. Det mener også Gulliksen.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, og vil etterforskes.

Saken fortsetter under bildet.

– Kjempetrist

Utenfor sørget han for at andre holdt avstand, før han selv kom seg i sikkerhet og ringte brannvesenet.

– Da jeg hadde kommet 100 meter fra semitraileren sto hele trekkvogna i full fyr.

Da kom reaksjonen hans:

– Jeg tenkte det var kjempetrist at den brant.

Ifølge Olstad og sjefen er det vanlig at sjåførene får en reaksjon etter at slike ting skjer, at man ikke er seg selv. Derfor er det viktig å ha god kontakt med føreren og sørge for at han eller hun kommer seg hjem trygt.

– Alle var tydelig på at jeg skulle komme meg hjem. Man kan gjøre mye rart etter at sånne ting skjer, men folk passet på at jeg hadde det bra, sier 20-åringen.

– Det er å være medmenneskelig, skyter sjefen Gulliksen inn.

– Det beste stedet det kunne skje

Nå går det bra med den unge gutten som kom seg ut av lastebilen i god tid. Han tar lærdom fra hendelsen, og er glad det hele gikk bra.

I tillegg er Olstad, og mange andre, glade for at brannen ikke oppsto i Oslofjordtunnelen.

– Jeg tenkte at dette var det beste stedet som det kunne skje. Brannen oppsto ved en lomme så trafikken kom forbi. Det var bra at det ikke var personskader og at det ikke skjedde i tunnelen.

Mandag er Olstad klar for en ny dag på jobb, denne gangen med sin egen, fine trekkvogn: