Gjennom mange år har Svelvik Produkter stått i bresjen for å hjelpe mennesker inn i arbeidslivet, ta imot alle mennesker og verdsette alle mennesker i bedriften og samfunnet på samme måte.

Onsdag var det duket for fest og feiring av bedriften som har holdt det gående i byen i 30 år.

33 år gamle Remi André Olsen-Freberg har jobbet hos Svelvik Produkter i tre år. Han skryter stort av arbeidsplassen sin.

– Det er fantastisk å ha et slikt tilbud som det her. Det er mange som trenger å komme seg ut i arbeidslivet. Vi har tilrettelegging for alle mennesker, både de med én arm og de som har funksjonsnedsettelser. Det er et utrolig godt sted å være og et godt arbeidsmiljø, sier han til Svelviksposten.

Daglige leder i Svelvik produkter, Tonje Helene Ragnøy Solstad, forteller at hun er glad for at de kan gjøre stas på den prosessen og de tingene som bedriften gjør i hverdagen. Hun er klar på at et slikt tilbud som Svelvik Produkter er, har mye å si for de ansatte.

– Jeg tenker at det betyr alt. Det er noe med det å få lov til å bidra og ha noe daglige å gå til. Møte kolleger hver dag og ha et sosialt samfunn man forholder seg til, sier hun.

Tildelt medalje

I tillegg til at bedriften feiret det store tallet, var det også en person som fikk en helt spesiell overrekkelse, fra selveste ordføreren.

I alle årene hvor bedriften har vært en stor del av lokalsamfunnet i Svelvik og for bedrifter rundt om i Norge, har Terje Haugland alltid vært en del av den.

Under onsdagens feiring av 30-årsjubileet ble han tildelt medaljen for lang og tro tjeneste tildelt av Det Kongelige Selskap for Norges vel.

– Det er kjempestas. Terje er et godt eksempel på veldig mange av våre ansatte. De er ansatt på lik linje som alle andre, i andre bedrifter og har de samme rettighetene. De kan velge å si opp hvis de ønsker det, men de velger å ikke gjøre det. De velger å bli lenge. Jeg tror at det er fordi de føler at de bidrar og at det er viktig for dem, sier daglig leder, Solstad.


Vil helst jobbe

Både nestleder i bedriften, Tor Skjærsvold og den daglige lederen, forteller at arbeidsengasjementet til de ansatte er enormt og at tiden på arbeidsplassen er en trygghet i hverdagen.

– Det er en del her som ikke helt skjønner poenget med ferieloven. Mine folk vil helst være på jobb, smiler Solstad.

Hun forteller at bedriftens arbeid med å høste ressurser, bidrar til at samfunnet har flere mennesker som bidrar i kretsløpet.

– Vi vet at mennesker som har en jobb å gå til lever lenger, har bedre helse, både psykisk og fysisk og de skatter lenger. Hvis man skal tenke for AS Norge, er det ingen tvil om at det å ha en jobb er positivt. For samfunnet er det bare vinn-vinn.

Ordfører i Drammen kommune, Monica Myrvold Berg, forteller at Svelvik Produkter og de lignende bedriftene som er i Drammen, er viktige for kommunen.

– Dette er en hjørnesteinsbedrift i Svelvik, som har holdt på i 30 år. Det er så imponerende. Man ser verdien i hvert enkelt menneske. Hvert menneske har også en verdi som kan bidra til samfunnet. Dette er et godt bevis på det, sier ordføreren.

Møte mennesker individuelt

Skjærsvold har jobbet i bedriften i 17 år. Da han ble ansatt i 2005, var det starten på Svelvik Produkters attføringsløp med fokus på personlig vekst og utvikling for alle tilknyttet bedriften, ifølge nestlederen.

– I den tiden jeg har vært her, har jeg blitt kjent med rundt 1500 mennesker fra Svelvik og byene i området, som har vært innom her i kortere eller lengre perioder, meddeler han.

Nestlederen er opptatt av at de har fokus på å møte alle mennesker individuelt.

– Mange av de som jobber her har tapt de fleste kamper på skolen. De har kanskje ikke vunnet det meste i det sosiale livet heller. Plutselig så lærer de at det fungerer med litt tilrettelegging. Da vinner de kampene, istedenfor at de går rundt og er redde for at de ikke skal klare det, sier han.

Gjennom de årene han har vært i bedriften, er det en ting som har satt spesielle spor.

– Det er alle de flotte menneskene som jeg i en eller annen sammenheng har møtt i løpet av disse årene. Det er med på at vi i Svelvik Produkter er gode på å møte de individuelle menneskene, meddeler Skjærsvold.

Les også

Tonje måtte ta grep – nå hjelper hun andre: – Det er ikke flaut å be om hjelp

Les også

Jan Trygve har jobbet i bedriften i snart 40 år: – Innså først i fjor at jeg ikke er blant de yngste lenger