Seks nye koronatilfeller

DEL

I løpet av det siste døgnet har seks personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. Det skriver Drammen kommune i en pressemelding.

To av de smittede har vært på reise i utlandet, og har vært omfattet av karantenereglene etter å ha kommet hjem. Begge to er innlagt på sykehuset.

Også to andre er innlagt på sykehuset. For disse to er det kartlagt sannsynlige smitteveier, men de er ikke endelig bekreftet, ifølge kommunen.

Den femte av de seks smittede er nærkontakt av et tidligere kjent tilfelle, og vedkommende er smittet i kommunen.

For den siste personen er det foreløpig ikke bekreftet hvor han/hun er smittet, men det er trolig i Drammen. Vedkommende er ansatt i helsesektoren utenfor Drammen kommune.

Det er nå påvist totalt 63 tilfeller av koronasmitte i Drammen kommune.

– Vi gjennomfører fortsatt ordinær smittesporing for å ha best mulig kontroll på hvordan de som får påvist smitten, er smittet. I tillegg fortsetter arbeidet med å kartlegge de smittedes nærkontakter, slik at vi får informert de aktuelle personene så tidlig som mulig. De som er nærkontakter til de som er bekreftet smittet, skal i karantene. Så arbeidet vi gjør med nærkontaktene er viktig for å begrense spredningen av viruset, sier virksomhetsleder Madli Indseth ved medisinskfaglig virksomhet i Drammen kommune.

Artikkeltags