Gå til sidens hovedinnhold

Seks personer koronasmittet, deriblant flere ved sykehjem: – Ikke overraskende

Artikkelen er over 1 år gammel

Seks personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det skriver Drammen kommune i en pressemelding, fredag.

Fem av dem som nå har fått påvist smitte, er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller, mens det foreløpig ikke har vært mulig å fastslå sikker smittevei for den siste smittede.

Én av dem som er smittet, er en ansatt ved Saniteten bo- og servicesenter. Vedkommende har vært i karantene etter at en pasient fikk påvist smitte tidligere denne uka.

I isolasjon

I tillegg er det tre beboere ved Saniteten bo- og servicesenter som nå har fått påvist koronasmitte. Én av dem bor på enheten som allerede var satt i karantene, etter at pasienten som nevnt ovenfor, fikk påvist smitte. De to andre bor ved en annen enhet på sykehjemmet. Også denne enheten er nå satt i karantene. Disse to enhetene har sju plasser hver, og begge har nå to smittede beboere og fem i karantene.

De smittede beboerne er satt i isolasjon og følges opp av helsepersonell ved institusjonen. Øvrige beboere som bor på samme enhet som de smittede personene, er altså satt i karantene.

- Pårørende til beboerne som nå har fått påvist koronasmitte, er informert. Det samme er pårørende til øvrige beboere på de aktuelle avdelingene. Det er også satt i gang varsling av pårørende til beboerne ved de øvrige avdelingene ved de aktuelle sykehjemmene, slik at alle er kjent med hva som har skjedd og hvordan denne situasjonen håndteres videre, sier kommunalsjef for hjemmetjenester og institusjoner Trine Aas i Drammen kommune.

- Ikke overraskende

Det har de siste dagene blitt påvist en del tilfeller av koronasmitte hos beboere og ansatte ved kommunens sykehjem. Hvis man ser på tallene isolert, kan andelen smittede innen helse- og omsorgssektoren fremstå som spesielt høy.

- Det er ikke overraskende at andelen positive prøver innen denne sektoren er såpass høy. Med de nye nasjonale retningslinjene er det snevret inn hvem som skal testes for koronasmitte. To av de gruppene som nå prioriteres i testingen, er de som er pasienter eller bor på en helseinstitusjon og de som er ansatt i helsetjenesten med pasientnært arbeid, sier virksomhetsleder Madli Indseth ved Medisinskfaglig virksomhet i Drammen kommune.

Det er nå totalt registrert 118 tilfeller av koronasmitte i Drammen.

Kommentarer til denne saken