Svelvik gutta kom fra A-sluttspill i Norway Cup til Fjordline Cup i Porsgrunn.

Gutta har alltid drømt om og ventet på en overnattingstur. Dette ble første turnering med overnatting i Porsgrunn.

Med fravær av trener til gutta, måtte amatørene Stian Sylling og Audun Kleven med god hjelp av Isak Aulie Thorsen, ta oppgaven med å lede guttene i denne turneringen.

Første kamp var lørdag morgen mot Imås/Jerv fra Grimstad. Gutta hadde sovet lite og var super trøtte da vi møtte for oppvarming.

Kampen startet bra for oss og vi tok tidlig 1–0 ledelse ved Lorent. Vi hadde kontroll på kampen og hadde mange målsjanser. Det ble 2–0 med et meget flott langskudd fra Linus. 3–0 med scoring av Lorent igjen. Ble en overbevisende seier mot Jerv.

Neste kamp lørdag var mot Storm. Laget som vant fjorårets Fjordline cup. Laget kom fra seier i årets Dana cup i Danmark, så dette var en meget god motstander. Kampen ble meget jevn. Gutta spilte godt i denne kampen. Alle bidro, kjempa og fighta for seier. Storm tok ledelsen etter godt spill. Vi kjempet oss inn i kampen igjen og utlignet med Lorent. Mot slutten presset Storm hardt på og fikk dessverre 2–1 scoringen.

Gutta og trenere var litt skuffa etter kampen, men det la seg fort. Gutta koste seg på klasserommet de bodde på under cupen. Her ble det besøk av jenter og andre lag.

Søndag morgen var det igjen tidlig opp og kamp mot Driv. Denne kampen måtte vinnes hvis vi skulle nå A-sluttspill. Gutta hadde fått seg en god natts søvn og vare klare for å slå Driv. Det hadde regnet hele natt til søndag og banen var deretter. Den ene delen av banen var så bløt at ballen stoppet helt.

Med super innsats av alle våre 18 gutter, dro vi hjem en sliteseier med 4–3 og var klare for A-sluttspill. Flotte scoringer av Lorent, Håkon og Jonas.

I kvartfinalen ventet Kjelsås som hadde vunnet sin gruppe på en overbevisende måte med seier i alle kamper. Det var seierssikre gutter fra Kjelsås som skulle møte oss i kvarten.

Våre gutter og trenere var super tente for å vise at vi kunne slå gutta fra Vestkanten i Oslo.

Det ble en hard kamp med mye fysisk spill. Vi tok ledelsen 1–0 etter et flott gjennomspill til Lorent.

Vi gikk opp til 2–0 igjen ved Lorent. De reduserte til 2–1 på en tvilsom straffe. Så kjempet Birk Backman inn en corner i mål. 3–1 til Svelvik. Kjelsås reduserte til 2–3 på slutten. Kampen lå og vippet, men gutta rodde det i land. Vi jublet som vi hadde vunnet hele dritten. Fantastisk innsats av gutta under denne kampen.

Gutta fra Svelvik er klare for semifinale i A-sluttspillet, helt rått og nesten ikke til å tro!

I Semifinalen ventet Herkules et lag vi alltid har tapt mot. Her måtte vi opp enda et hakk for å nå finalen. Gutta var påskrudd fra start og vi kjørte på og presset høyt og fikk uttelling. Igjen var det Lorent som ga oss ledelsen i denne kampen. I siste minutt utligner Herkules, så da ble det straffesparkkonkurranse for å avgjøre hvem som skulle til finalen.

Det var en nervøs gjeng som tok fatt på straffespark konkurransen. Treneren valgt at Oliver vår keeper skulle ta vår 5. og siste straffe. Det ble en ulidelig spennende straffe konkurranse. Det ble lite scoringer. Det sto 1–1 etter at begge lag hadde tatt fire straffespark. Da var det klart for at Oliver skulle ta vår 5. straffe. Trenere og spillere var så nervøse at noen ikke torde å se på straffen. Våre trenere hadde puls på 270. Oliver scorer og gjør at vi leder 2–1 før siste straffespark til Herkules. Oliver gjør en super redning og vi er i A-finalen. Spillere, trenere og foreldre kaster seg i armene på hverandre. Det er helt rått det gutta har fått til. Vi er i finalen.

Finalen ble vår fjerde kamp på søndag. Gutta hadde allerede gitt alt og litt til.

Da ble det igjen møte med Storm, fjorårets vinnere. Gutta og trenere hadde veldig lyst på revansje mot Storm. Alle krefter som var igjen ble mobilisert av spillere og trenere. Den ene treneren hadde nesten mistet stemmen før finalen startet.

Da finalen starter er alle gutta på igjen og jobber og løper noe helt sinnssykt. Vi tar ledelsen 1–0 med Lorent. Fredrik, vår store midtbanestjerne, er i storform i finalen. Han løper og vinner dueller og slå glimrende pasninger som er med på at vi scorer våre mål. Storm slår tilbake og utligner og tar ledelsen 2–1. Våre gutter kjemper videre og vi får den ønskede utligningen. Ved Jonas. Han ofrer alt i en duell for å få ballen i mål. Han smeller i keeper og blir liggende. Heldigvis kommer Jonas seg opp igjen. Han må hvile litt på benken. Men han er klar på at han skal inn igjen. Og han kommer inn og kjemper og løper som han aldri har gjort.

Utrolig, men sant så setter vi 3–2 ledelse ved Lorent. De er bare seks minutter igjen av finalen. Så skjer det som ikke skulle skjedd. Vår beste spiller i finalen Fredrik blir utvist. Dette gjør dessverre at Storm tar over og scorer 3–3 og 4–3 rett før slutt.

Vi hadde fortjent å vinne, vi kjempa og sloss.

Men vi er alle utrolig stolte av andreplass i A-sluttspillet.

Vil takke alle spillere og foreldre for en kjempe turnering. Sammen er vi sterke og nesten uslåelige.