Gå til sidens hovedinnhold

Sju nye korona-tilfeller

Det siste døgnet har sju personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte. Det er kjent smittevei for fire av dem, for to er det ukjent smittevei, og én har fått påvist smitte etter reise i utlandet.

Det er ikke påvist smitte med konsekvens for barnehager, skoler eller kommunale institusjoner, men Ingen elever eller ansatte må i karantene.

Antallet med påvist smitte de siste 14 dagene er nå 281. Dette er en nedgang fra 303 i går. Det er første gang siden 14. mars dette tallet er under 300.

– Det er gjerne færre tilfeller påvist på lørdager, enn andre ukedager. Dette mønsteret har vi sett over tid, og at det var færre tilfeller å rapportere i dag sier ikke så mye om utviklingen. Forrige lørdag ble det påvist 6 smittetilfeller. Enkeltdager med høyere tall kan vi heller ikke tillegge stor vekt, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

– Dager med lave smittetall må vi likevel kunne glede oss over, og bruke som inspirasjon. Når vi følger smittevernreglene, vil vi klare å stoppe smittespredningen. Det er en del som synes det er mange regler, men de grunnleggende reglene kan oppsummeres nokså enkelt. Holde avstand, ha god hygiene, og bli hjemme og ta koronatest når du er syk, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3852 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken