Sju nye koronatilfeller i Drammen – nå endres testkriteriene

Totalt registrert 39 tilfeller av koronasmitte i Drammen.

DEL

Sju personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmittet det siste døgnet. To av de smittede har vært ute og reist og har fått påvist smitte etterhjemkomst til Drammen, skriver kommunen i en pressemelding.

Den ene har vært på ferie i Spania, den andre i Sveits.

– For disse to er det enkelt å spore smitten til utlandet. Begge er blitt smittet mens de var på reise og fått påvist koronaviruset kort tid etter hjemkomst. Når det gjelder de andre fem, så er tre smittet i Drammen, mens det ennå ikke er avklart hvordan de to siste er smittet, sier John David Johannessen som er kommuneoverlege og leder av smittevernrådet i Drammen kommune.

De tre personene som er smittet i Drammen er avdekket som følge av smittesporingsarbeidet som er gjort.

– Dette viser hvor smittsom sykdommen er og nødvendigheten av arbeidet med å spore sykdommen. Vi følger opp nærkontaktene nettopp av denne grunn. Det kan for øvrig nevnes at vi foreløpig ikke har påvist smitte hos beboere på institusjon, ei heller ytterligere smitte hos ansatte på Saniteten eller Bråta, sier Johannessen.

For de to siste smittede er det foreløpig ikke avklart hvordan de har blitt smittet. Dette jobbes nå med å avklare, så smitteveien kan spores opp, i tillegg til at de må avklare hvem de smittede har vært med etter at de ble smittet.

Endrer testkriteriene

Over 1.000 personer er så langt testet for koronaviruset ved Drammen legevakt. Totalt 39 personer har testet positivt.

I pressemeldingen fra kommunen skriver de at de på grunn av den nasjonale situasjonen med begrenset tilgang på testutstyr, endrer testkriteriene.

Inntil videre må helsepersonellet gjøre hardere prioriteringer når det avgjøres hvem som skal testes for koronaviruset og hvem som ikke skal testes.

– Vi håper kriteriene endres igjen og at antallet som skal testes, utvides igjen når kapasiteten ventes å øke, sier John David Johannessen.

Artikkeltags